Ігор Палиця / УНІАН

Підвищення пенсійного віку — це крок, на який іде влада, щоб закрити дірки в бюджеті та розрахуватися з боргами перед міжнародними кредиторами.

Про це заявив лідер партії «За майбутнє» Ігор Палиця та наголосив, що його депутатська група не голосуватиме за законопроєкт № 5566, який збільшує вік виходу на пенсію до 61 року.

«Влада хоче змусити українців працювати майже до кінця віку! У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який збільшує пенсійний вік до 61 року. І це при середній тривалості життя в Україні 66 років для чоловіків та 76 років для жінок! Підвищення пенсійного віку — це крок, на який іде влада, щоб закрити дірки в бюджеті та розрахуватися по кредитах. Однак від цього страждають прості українці. Депутатська група «Партія «За майбутнє» у Верховній Раді виступатиме проти ухвалення цього законопроєкту. Україні потрібна комплексна стратегія пенсійної реформи, яка передбачатиме збільшення пенсій та гарантії медичного і соціального захисту. Влада повинна думати, у першу чергу, про людей — займатися економікою та боротьбою з корупцією, замість того, щоб штучно підвищувати пенсійний вік!» — заявив Палиця.

Відео дня

Він наголосив, що уряд повинен підготувати комплексну реформу пенсійного забезпечення українців з урахуванням реальної економічної ситуації в країні. Палиця зазначив:

Перед тим, як підвищувати пенсійний вік за прикладом Європи, спочатку необхідно запровадити в Україні європейські пенсії. Не кажучи вже про європейську тривалість життя, яка напряму залежить від якості медичних послуг, соціальних стандартів та екологічної ситуації

За словами народного депутата, влада повинна замість підвищення пенсійного віку запровадити додатковий страховий стаж від перевищення віку виходу на пенсію після 60 років, який обов’язково повинен індексуватися.