Віталій Кличко / фото УНІАН

Блогер Михайло Шнайдер заявив, що мер Києва Віталій Кличко обманом провів через Київраду корупційне рішення заради отримання 10 млн доларів неправомірної вигоди, і тепер цим злочином займеться Національне антикорупційне бюро.

Про це Шнайдер написав на своїй сторінці у Facebook.

"Наш знаменитий мер фактично обманув депутатів, для того щоб провести через Київраду корупційне за своєю суттю рішення про скандальний лізинг автобусів. Зроблено це було заради можливості отримати прибуток у розмірі... 10 млн дол. Самим градоначальником і, ймовірно, його найближчими соратниками", - зазначив Шнайдер.

Відео дня

Читайте такожРозслідування злочінів Комарницького-Тищенка-Блінова за участі Кличка заблоковано - експерт

Він розповів, як саме стався обман депутатів, і хто, крім Кличка, в ньому брав участь.

"Ну, а найбільше дивує те, що цей самий лізинг вирішили протягнути через важливе рішення Київради про молодіжне кредитування. Саме в це рішення, глава "кличківської" фракції мандрівників вписав пункт про автобуси.

Депутати думали, що голосували за молодь, а в реальності виявилося — за відкати й схеми", - обурився блогер.

За його словами, на щастя, маніпуляція такого космічного рівня не пройшла непоміченою повз правоохоронців.

"НАБУ порушило справу і тепер буде розслідувати можливий злочин мера, який змусив депутатів ухвалити незаконне і неправомірне рішення.

Відверто кажучи, такого свавілля наша Київрада не бачила навіть за Черновецького. Тож тепер не варто дивуватися тому факту, що київські депутати втратили довіру до мера й категорично відмовляються приймати його всілякі мутні проекти й правки", - резюмував Михайло Шнайдер.