Кулеба назвав ключову умову для зустрічі Зеленського і Путіна \ фото УНІАН

Ключовою умовою для зустрічі президента України Володимира Зеленського і президента Росії Володимира Путіна є обговорення Донбасу та Криму.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю "Радіо НВ". "Зустріч відбудеться тоді, коли ми, Київ, переконаємося, що на цій зустрічі ми зможемо предметно обговорити ті питання, які для нас є ключовими... Ми не будемо зустрічатися з Путіним для того, щоб не говорити про Донбас і Крим".

За словами Кулеби, зустріч Путіна і Зеленського народжується дуже важко.

Відео дня

Читайте також"Може рівнятися з Путіним": американський дипломат про можливу зустріч Зеленського з президентом РФВін додав, що українська сторона готова до розмови, і його головна тема - це припинення війни і мир в Україні. Кулеба висловив упевненість, що якщо ця зустріч відбудеться, то президент України буде дуже жорстко і принципово захищати українські інтереси.

При цьому Кулеба вважає, що рішення приймає в Росії Володимир Путін, а не хтось інший.

Ймовірна зустріч Зеленського і Путіна: що відомо

20 квітня у відеозверненні президент Зеленський запропонував російському колезі Путіну зустрітися у «будь-якій точці» Донбасу, де триває війна.

22 квітня Путін заявив про готовність обговорити із Зеленським у Москві двосторонні відносини в будь-який зручний час, але відмовився обговорювати «проблему Донбасу». При цьому він вчергове повторив, що для вирішення «проблеми Донбасу» керівництву України потрібно спілкуватися з підконтрольними Росії бойовиками з «ДНР» і «ЛНР», а вже потім із Росією.

26 квітня Зеленський заявив про підготовку до зустрічі з президентом Росії.

В інтерв'ю італійській газеті La Repubblica Зеленський висловив переконання, що його двостороння зустріч із Путіним обов'язково відбудеться, і не виключив, що місцем її проведення може стати Ватикан.

20 травня, Зеленський на прес-конференції за підсумками його двох років роботи на посаді президента України знову висловив переконання, що його зустріч із президентом РФ має відбутися або на Донбасі, або на нейтральній території.