Подоляк порівняв РФ з тюремною зоною / скріншот

Радник керівника офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував наслідки передноворічної "голої вечірки" російських зірок, після якої в РФ почався грандіозний скандал.

Зокрема, в учасників корпоративу, що пройшов 20 грудня з дрес-кодом "almost naked" ("майже голий"), зараз великі проблеми, аж до кримінального, адміністративного переслідування, бойкотів з боку роботодавців. Їх звинувачують у нетрадиційній статевій орієнтації і т.д. у числі потрапили "під роздачу" - співак Філіп Кіркоров, відомий своєю прихильністю кремлівському режиму.    

Подоляк порівняв РФ з тюремною зоною і припустив, що, якщо захотіли б зараз Кіркоров та інші учасники корпоративу втекти з Росії, їм це не вдасться.

"Думаю, втекти йому нікуди не вдасться, тому що це настільки огидний персонаж, що він ніде не потрібен... Завжди максимально мерзенні режими поїдають навіть своїх дітей - таких же мерзенних дітей. Все, що ти хотів отримати, ти і отримаєш...", - підкреслив Подоляк.

Він уточнив, що має на увазі не тільки "гламурних голих чоловіків", які прийшли на вечірку, а й усіх кремлівських пропагандистів, наприклад, Антона Красовського, якого нещодавно нібито чимось отруїли в РФ. При цьому, Подоляк акцентував, що Україна не має ніякого відношення до можливого отруєння та інших подібних інцидентів.

"До речі, їм (росіянам, які потрапили "під роздачу" Кремля – УНІАН) було б набагато вигідніше, якби Росія швидко програла, і вони всі пішли б просто під трибунал. Тоді був би справедливий розгляд, а так їх можуть просто... (знищити – УНІАН)", - сказав радник.

Він підкреслив, що вже зараз в РФ щодо артистів, які потрапили в немилість російського керівництва, почалися гоніння – їх штрафують, погрожують "податковою", скасовують концерти та інше. Але в подальшому ситуація може погіршитися. Наприклад, людину, запідозрену в гомосексуалізмі, можуть зловити на вулиці і лінчувати.

"Це ж Росія", - підкреслив Подоляк.

Він додав, що сьогодні в Російській Федерації забороняють діяльність, творчість письменників, поетів, погляди яких йдуть в розріз з кремлівською пропагандою, і ці люди змушені поневірятися по світу. У їх числі - письменник Борис Акунін.

Як зазначив Подоляк, президент РФ Володимир Путін неодноразово робив публічні заяви про те, що на Заході нібито "скасовують російську культуру", хоча, насправді, російську культуру завжди скасовує сама Росія.

"У 1930-і роки, то було приголомшливе кількість вбивств письменників, поетів. Їх різали, вішали в катівнях... Який-небудь Єжов особисто голову відрізав (Микола Єжов, який був наркомом внутрішніх справ СРСР в 1938-1939 роках, особисто брав участь у тортурах репресованих громадян – УНІАН). А зараз вони скасовують свою культуру тим, що забороняють книги, вилучають їх з бібліотек, як сталося з Акуніним...", - сказав Подоляк.

Він додав, що такого роду літератори, які змушені поневірятися, ще недавно створювали "додану вартість російському культурному продукту", а зараз цю "вартість" знищують. На думку радника, в даний час російська культура перетворюється в абсурдний соцреалізм "максимально дрімучого колгоспного рівня".

"Ось те, що завжди властиво, насправді, істинної російської культури. Тому що шедеври створюють люди вільні, а люди, які перебувають у в'язниці, можуть маляви писати. І зараз Росія, дійсно, виглядає як зона з малявним текстом, маю на увазі - культурним. І, відповідно, з паханами у вигляді керівників", - підсумовує Подоляк.

"Гола вечірка" в РФ - деталі

Нагадаємо, вечірка-корпоратив пройшла в московському клубі "Мутабор" 20 грудня з дрес-кодом "almost naked" ("майже голий"). На неї прийшли Філіп Кіркоров, Ксенія Собчак, Лоліта Мілявська, Діма Білан, Джиган та інші. Ціна квитків на відкриту частину вечірки досягала мільйона рублів.  Фото і відео з "Голої" вечірки потрапили в соціальну мережу. Тоді на телеведучу Анастасію Івлєву, яка організувала корпоратив, і на його учасників почали масово писати доноси, називаючи Захід "мракобіссям" і вимагаючи перевірити організаторів на "гей-пропаганду" і пропаганду наркотиків.

Під роздачу потрапив співак Філіп Кіркоров - його вирізали з фільму "Іван Васильович змінює все", де він зіграв російського імператора Петра I.

Вас також можуть зацікавити новини: