Стало відомо, хто виплатив Тимошенко 5 мільйонів доларів / Фото УНІАН

Нью-Йоркська юридична фірма " Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom виплатила щонайменше 11 мільйонів доларів Юлії Тимошенко, щоб уникнути з нею судового розгляду. Тимошенко звинувачувала американських юристів в причетності до її політичного переслідування.

Читайте такожСуд заочно взявши Януковича під варту

Як повідомляє New York Times, врегулювання стосується співпраці фірми Skadden з урядом Януковича, яке почалося в 2012 році.

Відео дня

Зазначається, що робота Skadden в Україні і без того була предметом федерального розслідування і причиною великих штрафів. Мова йде про підготовку фірмою матеріалів, які використовувалися союзниками Януковича для спроб обґрунтування процесу проти Тимошенко.

У грудні 2018 року Тимошенко в інтерв'ю NYT розкритикувала Skadden за роботу на Януковича і його режим, назвавши її «дуже брудним контрактом».

З посиланням на два джерела стверджується, що надалі Тимошенко та її адвокат Сергій Власенко найняли юридичну фірму Reid Collins & Tsai для вивчення можливості подачі позову проти Skadden.

Своєю чергою, Skadden виплатив Тимошенко і Власенко компенсацію, щоб врегулювати питання до подання позову. Кошти були передані через компанію Reid Collins.

Нагадаємо, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко задекларувала отримання 148 млн грн (близько 5,5 млн доларів) в якості компенсації шкоди, заподіяної їй політичними репресіями 2011-2014 років.

Джерело отримання доходу – американська юридична компанія Reid, Collins, Tsai LLP.

Нагадаємо, в 2011 році, за часів режиму Януковича, Тимошенко визнали винною в перевищенні службових повноважень під час укладення газових угод з Росією 2009 року. Її засудили до 7 років позбавлення волі і виплати 1,5 млрд грн «Нафтогазу».

У США і країнах ЄС рішення називали політично мотивованим. У 2013 році ЄСПЛ виявив порушення у справі Тимошенко. Вийти з ув'язнення вона змогла лише у 2014 році, після подій Євромайдану.