Шевченко не впевнений, що РФ окупувала Крим / Фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Одіозний нардеп Євгеній Шевченко, який раніше пригрозив вирвати кадик журналісту Дмитру Гордону, зробив неоднозначну заяву про окупацію Криму Росією.

В ефірі телеканалу "Україна 24" Шевченко заявив, що влада "створила собі ворогів" в особі Путіна і Лукашенка.

"Потрібно курс міняти. Потрібно думати про економіку, розуміти, що у нас з ціною на газ. І проект "антиросія" завжди буде руйнівним для України, подобається це комусь чи ні. Ви про Крим говорите - деокупація. А хто окупував Крим? Якщо так по-чесному говорити, 88% тих, хто прийшов на "референдум", і "окупували" той Крим. Таке відчуття, що Росія завоювала, а всі кримчани такі нещасні-бідні, їх там тримають у полоні...",- заявив Шевченко.

На запитання ведучих про те, чи анексувала Росія Крим, Шевченко взагалі заявив: "А чого ж вони не чинять опір тоді?".

Відзначимо, раніше Шевченко, спочатку входив у фракцію "Слуга народу", похвалив Путіна за статтю про українців і назвав росіян "братнім народом".

Окупація Криму Росією

  • Росія окупувала український Крим, ввівши на півострів своїх військових і організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловилися за приєднання Криму до РФ.
  • 18 березня 2014 року в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.
  • Країни Заходу не визнали анексію Криму і ввели санкції проти Росії.
  • Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. З початку окупації на півострові понад 100 українців стали "бранцями Кремля".