Партія Петра Порошенка заборгувала за оренду 11,5 млн грн / фото REUTERS

Проти партії Петра Порошенка "Європейська Солідарність" відкрили виконавчі провадження про стягнення 11,5 мільйонів гривень заборгованості за оренду приміщень за судовим рішенням.

Відповідні провадження відкрив приватний виконавець міста Києва, як стало відомо з Єдиного реєстру боржників.

Єдиний державний реєстр судових рішень у свою чергу вказує, що політична партія "Європейська Солідарність" заборгувала 11,5  мільйонів гривень Підприємству "Київ" за оренду приміщень. Загальна сума заборгованості складається з основного боргу (10 045 620 грн), пені (449 190 грн), інфляційних втрат (628 688 грн), відсотків річних (213 866 грн) і витрат по сплаті судового збору (170 060 грн).

Відео дня
Скріншоти з ЄДРСР / фото reyestr.court.gov.ua

Також політична партія відповідно до додаткового судового рішення за справою зобов’язана сплатити підприємству майже 320 тисяч гривень витрат на професійну правничу допомогу.

Скріншоти з ЄДРСР / фото reyestr.court.gov.ua

З Єдиного реєстру боржників відомо, що відповідні виконавчі провадження проти політичної партії під номерами 69399565 і 69492891 перебувають на виконанні у приватного виконавця міста Києва Миколи Бердара. За інформацією стягувача, їх відкрито 12 і 25 липня 2022 року відповідно з метою примусового виконання рішення.

Скріншоти з ЄДРСР / фото reyestr.court.gov.ua

Нагадаємо, Єдиний державний реєстр судових рішень (ЄДРСР) – це державний портал, який забезпечує громадянам України загальний доступ до рішень судової влади, а Єдиний реєстр боржників (ЄРБ) – це онлайн база даних фізичних та юридичних осіб, які мають невиконані майнові зобов'язання.

Вас також можуть зацікавити новини: