Експерт прогнозує ативізацію Росії на перемовинах щодо Донбасу / фото dnews.dn.ua

Росія на переговорах щодо Донбасу перейде в дипломатичний наступ, щоб максимально перекласти на Україну відповідальність за ситуацію в ОРДЛО.

Такий прогноз озвучив в ефірі телеканалу "Україна 24" політтехнолог Андрій Золотарьов.

Читайте такожВосени у Росії будуть сприятливі умови для вторгнення в Україну - генерал-лейтенант США

Відео дня

Коментуючи результати переговорів Тристоронньої контактної групи, експерт заявив:

"Сторони домовилися домовлятися. Добре те, що не відбулося розриву, але тривожний сигнал... Багато говорили, що 7 липня Путін нападе. Інший момент, дедлайн, який виставила російська сторона - це чіткий сигнал того, що Росія готується перейти в дипломатичний наступ. Так, ми можемо обговорювати гуманітарні питання і питання безпеки. І тут може бути прогрес, може пройти ще обмін полоненими".

При цьому політтехнолог спрогнозував, що "Росія перейде в наступ, і головний меседж цього політичного наступу буде про те, що проблема не в Москві, а в Києві".

"До цього треба бути готовими. В української сторони зараз більш зважена риторика. Зрозуміло, що можливо восени постане питання про план "Б". І мені здається, цим планом може стати ідея про миротворців. Але те, що Росія активізується в цих питаннях, даю гарантію", - підкреслив Золотарьов.

Як  повідомляв УНІАН, раніше Резніков допустив, що наступна зустріч лідерів країн "нормандського формату" у Берліні може відбутися впродовж серпня.

"Можливо, наступний Берлін вже як зустріч політичних лідерів чотирьох країн "нормандського формату" за великим рахунком має відбутися після того, як буде зрозуміло, що виконаний Париж (домовленості лідерів після саміту, який відбувся 9 грудня 2019 року - УНІАН)", – заявив Резніков.