Ілля Кива в парламенті використав матюки / фото УНІАН

Народний депутат від фракції "Опозиційний блок – За життя" Ілля Кива, позбавлений нагородної зброї та наукового ступеня кандидат наук, матюкався у Верховній Раді.

Нардеп підіймався сходами й сказав "тварі, бл**ь", свідчить відео, яке опубліковане в Telegram-каналі "Телеграф".

Читайте такожОбшук у нардепа Киви: в Офісі генпрокурора розкрили подробиціУ Киви запитали, на кого він лається. На запитання народний обранець відповів так: "На кого кажу, на бл*дей... а що у нас бл*дей мало?".

Нардепу поставили ще одне питання. Його спитали, чи пов'язана його лайка з тим, що 16 листопада стало відомо про позбавлення його звання кандидата наук і нагородного пістолета.

"Так, я про бл*дей", – заявив Кива.

Нагадаємо, 16 листопада з'явилася інформація, що глава Міністерства внутрішніх справ України Денис Монастирський підписав указ, яким позбавив Іллю Киву права на нагородну зброю, видану йому у 2015 році.

Міністр додав, що нардеп позбавлений нагородної зброї за "негідну поведінку і дії, які дискредитують сам факт його нагородження від імені української держави".

Того ж дня Кива поскаржився, що влада "змусила комісію в Міністерстві освіти" винести рішення про позбавлення його звання кандидата наук, оскільки в написаній ним дисертації немає новизни.