СН проведе праймеріз / фото УНІАН

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура розповів, як його фракція планує проводити партійні праймеріз перед місцевими виборами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання, коли відбудеться праймеріз.

"У нас була нещодавно зустріч з президентом з цього приводу, були присутні потенційні кандидати в праймеріз. І ми домовилися наступним чином зробити: ми замовимо як політична партія у кількох авторитетних компаніях соціологічне дослідження, і ми побачимо реальні цифри підтримки того чи іншого кандидата від нашої політичної сили", - зазначив Качура.

Відео дня

Читайте такожТкаченко назвав трьох "слуг народу", які планують брати участь у праймеріз на мера Києва

Після цього, зауважив він, серед найсильніших кандидатів буде презентація їхніх програм.

"І партія визначиться з тим, хто саме буде представляти політичну партію на цих виборах", - сказав депутат і додав, що цей процес має бути відкритим.

Качура також повідомив, що він запрошував "колег по праймеріз" Олександра Дубінського та Миколу Тищенка вже зараз взяти участь у публічних дебатах на якомусь із інформаційних ресурсів.

"Я думаю, що на цьому або на наступному тижні такі перші дебати відбудуться", - сказав депутат і наголосив, що презентація його програми як кандидата в мери Києва на праймеріз від "Слуги народу" може відбутися вже у четвер-п'ятницю.

Читайте такожНардеп Дубінський запропонував низку кроків для проведення праймеріз перед місцевими виборами

Як повідомляв УНІАН, 19 травня члени фракції "Слуга народу" звернулись до президента Володимира Зеленського з проханням ініціювати проведення публічних внутрішньопартійних виборів (праймеріз) перед виборами міського голови Києва та інших міст.

Депутати запропонували визначити професійних кандидатів на посади міських голів, які матимуть реальні шанси перемогти корумпованих міських чиновників на місцевих виборах цієї осені.

20 травня Зеленський запевнив, що праймеріз у партії "Слуга народу" перед виборами мера Києва відбудеться, і він підтримуватиме на цих виборах його переможця.

6 червня президент повідомив, що праймеріз відбудеться у два етапи.

Читайте такожУ "Слузі народу" розповіли, чи подаватимуть кандидатуру жінки на вибори мера Києва

За його словами, кандидати мають продемонструвати програму - "що вони збираються робити з Києвом".

На другому етапі, сказав Зеленський, партія вивчить результати соціологічних досліджень і обере кандидатуру, яка матиме більше шансів на перемогу на виборах мера Києва.

9 червня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що у праймеріз партії "Слуга народу" на виборах міського голови Києва братимуть участь народні депутати Микола Тищенко, Олександр Дубінський та Олександр Качура.