Рада зажадала від парламентів і урядів світу закрити частково небо над Україною

Верховна Рада звернулася до парламентів і урядів світу на тлі нападу Російської Федерації. Українські парламентарії закликали закрити над Києвом і зоною відчуження ЧАЕС.

Про це заявив спікер парламенту України Руслана Стефанчука.

"Від імені ВР звертаюся до парламентів і урядів світу. Триває повномасштабна агресія РФ проти України, мирні міста опинилися під авіа і ракетними ударами, є жертви серед мирного населення. Російський режим обстрілює Київ, Харків, Суми, Херсон та інші населені пункти. У зоні ризику опинилася ЧАЕС, захоплена ворогом. Окупанти своїми діями можуть призвести до екологічної та техногенної катастрофи, вони вели бій на території об'єкта укриття", - йдеться в заяві.

Відео дня

При цьому він нагадав, що ЗСУ чинять опір ворогу, а українці об'єднався для захисту.

"Ми відстоюємо не тільки територіальну цілісність нашої держави, а й цінності, на яких базується цивілізований світ, ЄС і НАТО. Безпека Європи та світу під загрозою. Закликаємо вас рішуче і разом протистояти спробам руйнування Європейського правопорядку безпеки. Щоб мінімізувати жертви серед цивільного населення, вберегти життя невинних українських дітей, жінок і світ від нової ядерної катастрофи, закликаємо вас закрити небо над Києвом і зоною відчуження ЧАЕС", - підсумував Стефанчук.