В Україні запроваджено санкції, зокрема, проти Ольги та Анатолія Шаріїв / Скріншот

Рада національної безпеки та оборони України запровадила санкції проти головного редактора "Страни" Ігоря Гужви та подружжя Ольги та Анатолія Шаріїв.

Як передає кореспондент УНІАН, про це секретар РНБО Олексій Данілов заявив на брифінгу після сьогоднішнього засідання Радбезу.

"Ми запропонували санкції відносно пана Ігоря Гужви та безпосередньо до афільованих з ним юридичних осіб. У даному списку ще дві особи, які безпосередньо афільовані з Ігорем Анатолійовичем і займаються протиправною діяльністю на території нашої країни", - зазначив він.

Відео дня

Крім того, РНБО запровадила санкції проти Алли Бондаренко, Ольги та Олексія Шаріїв.

Читайте такожРНБО запровадила санкції проти нардепа Деркача"Те, що стосується безпосередньо пана Гужви, то це ще Сонцева Галина Володимирівна, Лукашина Любов Юріївна, товариство з обмеженою відповідальністю "Ласмак", яке володіє медійними ресурсами пана Гужви, ТОВ "Маджері", ТОВ "Смарт медіамережа", - розповів Данілов.

За його словами, стосовно цих фізичних та юридичних осіб введений повний пакет санкцій.

Ольга Шарій та її чоловік у Telegram вже відреагували на запровадження санкцій. Ольга Шарій стверджувала, що санкції - "це незаконна спроба боротьби з ними".

Анатолій Шарій розмістив відеокоментар. 

"...проти мене ввели санкції, але не тільки проти мене, а й проти моїх родичів. Значить ми починаємо боротися з твоїми родичами (можливо, Шарій натякнув на родичів президента Володимира Зеленського - Ред.)", - сказав він.

Гужва на своїй сторінці в Facebook назвав санкції "беззаконним рішенням".

Що відомо про сім'ю Шаріїв та про Ігоря Гужву - довідка УНІАН

Подружжя Шаріїв - відеоблогери з проросійською позицією. У них є своя політсила - "Партія Шарія". Ольга та Анатолій Шарій керують сайтом "Шарій.net".

У лютому СБУ звинуватила Анатолія Шарія в державній зраді та у порушенні рівноправності громадян. Блогера оголошено у розшук. Журналісти дізналися, що він живе в Іспанії.

В Україні у 2017 році Ігоря Гужву звинувачували у вимаганні грошей від народного депутата за те, щоб не було опубліковано компромат. Пізніше стало відомо, що журналіст виїхав до Австрії й отримав там політичний притулок.