Українці назвали свої вподобання серед політиків / УНІАН

Більшість українців, за даними соціологів, готові віддати свої голоси за Володимира Зеленського, якщо вибори відбувалися б найближчим часом.

Про це свідчать результати опитування, проведеного групою "Рейтинг" 15-20 липня 2020 року.

Що стосується участі у голосуванні, то готовність до цього висловили 67% опитаних, ще 13% схильні до такої відповіді. Водночас 13% точно не підуть голосувати, а 4% респондентів відповіли "скоріше ні". Ще 3% вагаються з відповіддю.

Відео дня

Читайте такожПонад дві третини українців не вважають Україну реально незалежною державою - опитування

У президентському рейтингу, як йшлося вище, першу позицію посідає діючий глава держави. Володимира Зеленського готові підтримати 30,2% опитаних - серед тих, хто має намір голосувати і визначився зі своїм вибором. Далі йде нардеп Юрій Бойко з ОПЗЖ - він має 14,4% підтримки респондентів. До трійки також увійшов екс-президент Петро Порошенко із 13,7% підтримки. 

Менше 10% в опитуванні набрали Юлія Тимошенко, Ігор Смешко, Олег Ляшко, Володимир Гройсман та Анатолій Гриценко. Решта кандидатів отримали менше 3% голосів опитаних.

Опитування проводилося серед осіб старше 18 років в усіх областях, крім окупованих районів Донбасу та Криму. Загалом опитали 2000 респондентів, помилка репрезентативності  складає не більше 2,2%.

Як повідомляв УНІАН, раніше українці назвали політика, якому найбільше довіряють.