Українська сторона передала списки на обмін утримуваних осіб в рамках ТКГ, сказав Зеленський / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона передала списки на обмін утримуваних осіб в рамках Тристоронньої контактної групи, але ще не отримала відповідних списків від Росії та окупаційних адміністрацій на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час спілкування зі ЗМІ в рамках робочої поїздки до Херсонської області.

Читайте такожЗеленський прокоментував роботу Кравчука на чолі української делегації у ТКГ

Відео дня

«Передали списки на обмін, та ми ще не отримали списки з тієї сторони», - сказав Зеленський, коментуючи роботу в рамках Тристоронньої контактної групи.

Також президент відзначив домовленість про ділянки розмінування і розведення на Донбасі.

«Домовились про 20 ділянок розмінування. Ніхто не хотів ні про що чути, і довго були сперечання. Домовились – це теж про збереження життя», - сказав Зеленський.

  • 16 квітня у два етапи відбулося взаємне звільнення утримуваних осіб на території Донецької та Луганської областей. Було звільнено 20 українських громадян. Серед них переважно цивільні особи, а також двоє військових та один співробітник правоохоронних органів.
  • 7 серпня керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна готується до обміну утримуваними особами з окремих районів Донецької та Луганської областей.
  • 20 серпня Офіс президента повідомив, що гуманітарна робоча підгрупа ТКГ досягнула прогресу в питаннях взаємного звільнення утримуваних осіб.
  • Очікується, що з кожного боку обміняють по 100 людей. Обмін планується провести за посередництва ОБСЄ.