30 вересня Зеленський вивів Фокіна зі складу української делегації / фото tk.media

На місце екс-заступника голови української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна, якого президент Володимир Зеленський вивів зі складу групи 30 вересня, нікого не шукають.

Про це інтерв'ю "Громадському радіо" заявив журналіст і представник Донецької області на переговорах ТКГ Денис Казанський.

За його даними, посада Фокіна в ТКГ фактично скасована.

Відео дня

"Фактично у нього (Фокіна - ред.) не було якоїсь посади, він формально був заступником, але поки нікого не розглядають. Ця посада не є обов'язковою, главі делегації не обов'язково мати заступника, тому просто можна сказати, що ця посада скасована», - зазначив він.

Читайте також"Багато наговорив": у ТКГ прокоментували звільнення Фокіна

Звільнення Фокіна з ТКГ: що сталося

  • Фокін на засіданні комітету парламенту заявив, що поки не бачив підтверджень того, що Росія веде війну проти України. "Що стосується війни. Я не політик і зробити якесь визначення цього я не можу. Тому ніякого підтвердження, що там ведеться війна між Росією і Україною поки я не бачив", - сказав він.
  • Після цих слів і попередніх подібних заяв Фокіна в Раді ініціювали його відкликання зі складу Мінської переговорної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.
  • 30 вересня після скандальних заяв президент Володимир Зеленський вивів Фокіна зі складу делегації України у Тристоронній контактній групі і звільнив його від виконання обов'язків першого заступника глави делегації.