Ілюстрація / REUTERS

Більшість українців висловлюють недовіру до парламенту, уряду, правоохоронців, Міністерства охорони здоров’я і Національного банку України.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 24 по 29 квітня.

"Довіру до президента України висловили 59% респондентів, не довіряють йому 35% опитаних. Верховній Раді України довіряють 28% респондентів, тоді як недовіру їй висловили 66% опитаних. Недовіра переважає і у ставленні до уряду України (відповідно 32% і 57%), Національного банку (відповідно 34% і 50%), Національної поліції (відповідно 36% і 56%), Міністерства охорони здоров’я (відповідно 29% і 63%)", - йдеться в результатах опитування щодо довіри до державних та суспільних інститутів.

Відео дня

Соціологи зазначають, що під час оцінки рівня довіри до політиків лише до Зеленського довіра висловлюється частіше, ніж недовіра (йому довіряють 57% опитаних, не довіряють - 37%).

Читайте такожМайже половина українців вважає, що Україна рухається у неправильному напрямку - опитування

Стосовно інших політиків недовіра висловлюється частіше, ніж довіра.

Так, Дмитру Разумкову довіряють 34%, не довіряють ˗ 37%, Святославу Вакарчуку ˗ відповідно 20% і 64%, Юрію Бойку ˗ відповідно 19% і 66%, Юлії Тимошенко ˗ відповідно 18,5% і 74%, Петру Порошенку ˗ відповідно 18% і 77%, Арсену Авакову ˗ відповідно 16% і 69%, Денису Шмигалю ˗ відповідно 13% і 38%, Андрію Єрмаку ˗ відповідно 9% і 41,5%.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 24 по 29 квітня методом телефонного інтерв’ю на основі випадкової вибірки номерів мобільних і стаціонарних телефонів серед 2056 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Як повідомляв УНІАН, якби вибори президента відбулися наприкінці квітня, то понад 42% українців, які визначились з вибором, проголосували б за чинного президента Володимира Зеленського.