Зеленський призначив Юрія Гусєва гендиректором "Укроборонпрому" / фото УНІАН, Олександр Синиця

Президент Володимир Зеленський призначив колишнього голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва генеральним директором державного концерну "Укроборонпром".

Відповідний указ №532/2020 від 3 грудня розміщений на сайті глави держави.

"Призначити Гусєва Юрія Веніаміновича генеральним директором Державного концерну "Укроборонпром", - йдеться в документі.

Іншим своїм указом президент увільнив Ігоря Фоменка від виконання обов’язків гендиректора держконцерну "Укроборонпром".

Читайте такожВ Укроборонпромі реформування розуміють як зміну вивіски - Уруський

Реформування "Укроборонпрому"

  • 6 жовтня президент звільнив Айвараса Абромавичуса з посади голови державного концерну "Укроборонпром" і призначив тимчасовим керівником концерну Ігоря Фоменка.
  • У серпні віце-прем'єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський анонсував трансформацію держконцерну "Укроборонпром" і зміну його менеджменту.
  • Державний концерн "Укроборонпром" створено в 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розробки, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять близько 140 підприємств ОПК України.