Зеленський розказав про членство України в ЄС  / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський висловив переконання, що повноцінне членство України в Європейському Союзі є амбітною, але цілком реальною метою.

Читайте такожВ ЄС запевнили, що український "безвіз" у безпеці - Зеленський

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на українсько-польському бізнес-форумі в Одесі. Трансляцію заходу вів Офіс президента у Facebook.

Відео дня

«Мета України - повноцінне членство у Європейському Союзі, і ми завжди можемо розраховувати на підтримку Польщі у досягненні цієї амбітної і цілком, я у цьому впевнений, реальної мети», - заявив Зеленський.

Він відзначив, що Польща - це другий найбільший у світі ринок для експорту українських товарів.

За словами президента, минулого року товарообіг товарами та послугами між Україною і Польщею склав майже 8 мільярдів доларів США.

«Передумови для успішного ведення бізнесу - створені та є досить потужними між нашими країнами. І на мою думку, для стимулювання інвестицій слід також використовувати механізми, закладені в законі, наприклад, про концесію», - додав Зеленський.

Україна і ЄС: що відомо

  • У Брюсселі 6 жовтня відбувся 22-й саміт Україна-ЄС - перший двосторонній саміт Євросоюзу з третьою країною, проведений не в режимі онлайн з моменту початку пандемії COVID-19. Під час саміту Україна та Євросоюз підписали низку двосторонніх угод.
  • Зеленський наголосив, що Україна впевнено йде до повноправного членства у Євросоюзі.