Зеленський підбив підсумки саміту з ЄС / Офіс президента

Україна впевнено йде до повноправного членства у Євросоюзі.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі за результатами саміту Україна-ЄС.

"А знаєте, це дійсно був хороший саміт. Все чітко, по-партнерськи, з величезною взаємною повагою та зацікавленістю. Тому що ми цікаві. Перспективні. Відповідальні. Не боїмося будь-яких викликів. І слова свого вміємо дотримувати", - написав він.

Відео дня

Читайте такожСаміт Україна-ЄС: переможці та лузери

Президент зазначив, що "саміт дав зрозумілу конкретику".

"Ніщо старе не повернеться. Бо ми впевнено йдемо до повноправного членства у Євросоюзі. І це є головним підсумком зустрічей у Брюсселі. Членство не як самоціль, а як визнання наших цінностей. Україна вже точно переросла чинну Угоду про асоціацію й прагне до її оновлення. До більших амбіцій та глибини. І так, ми отримали позитивну відповідь від Євросоюзу", - наголосив глава держави.

Зеленський також нагадав, що Україна отримає і "промисловий безвіз", що дасть ще більше можливостей для експорту, - вже почала роботу відповідна експертна місія.

"Україна отримає "відкрите небо". Після семи років різних маніпуляцій нарешті маємо чітке розуміння, що Угода про спільний авіапростір буде підписана найближчим часом. Це – мільйони можливостей для більш легких подорожей і бізнесових контактів. Звісно, після пандемії. Бо ми і є частина цивілізації", - уточнив глава держави.

Читайте такожВ ЄС запевнили, що український "безвіз" у безпеці - Зеленський

Він зауважив, що Євросоюз підтвердив, що допоможе Україні отримати справжню вакцину, коли вона з'явиться й не викликатиме сумнівів у вчених.

"Тому не раджу дуже вірити в передвиборчі "ініціативи" окремих циніків, які вже вакцинувалися неперевіреними засобами", - підкреслив Зеленський.

Президент наголосив, що повністю знято всі штучні побоювання щодо безвізу для українців.

"У документах за підсумками Саміту всі формулювання на сто відсотків проукраїнські", - резюмував Зеленський.

Саміт Україна-ЄС 2020: що відомо

  • У Брюсселі 6 жовтня відбувся 22-й саміт Україна-ЄС - перший двосторонній саміт Євросоюзу з третьою країною, проведений не в режимі онлайн з моменту початку пандемії COVID-19.
  • Під час саміту Україна та Євросоюз підписали низку двосторонніх угод.