Конституционный суд  / YouTube

Голова ОП Андрій Єрмак домігся підтримки західними партнерами рішення президента Володимира Зеленського по суддях КС.

Про це повідомляє політичний експерт, блогер Сергій Биков на своїй сторінці у Facebook.

“Президент Зеленський доручив голові ОП Андрію Єрмаку курувати кейс Конституційного Суду України щодо скасування указів Януковича про призначення суддями КСУ Тупицького та Касмініна”, - говорить у повідомленні.

Відео дня

За словами Бикова, головне завдання Єрмака - правильно позиціонувати це рішення перед західними партнерами, щоб вони підтримали Зеленського у цьому питанні.

“Єрмак вже провів переговори з іноземними партнерами, журналістами та експертами, обґрунтовуючи рішення голови держави тим, що Тупицький і Касмінін погрожували антикорупційної інфраструктурі та працювали в інтересах Кремля”, - зауважив експерт.

Він зазначив, що, вочевидь, голові ОП вдалося вирішити задачу президента, адже західна преса хвалить Зеленського та його зусилля у судовій реформі, яка, на їхню думку, ще й допоможе Україні вийти на новий економічний рівень.

“Президент України підняв ставки, аби повернути конституційний суд країни у законне русло, припинивши повноваження двох суддів через загрозу національній безпеці”, - навів Биков цитату з Financial Times.

За його словами, це не перший вдалий міжнародний кейс Єрмака.

“Раніше ЗМІ писали, як йому вдалося налагодити стосунки з США, Євросоюзом та Великобританією та заручитися їхньою підтримкою на міжнародній арені”, - зазначив Биков.