На сайті парламенту поки немає ніякої інформації про позачергове засідання / фото УНІАН

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявляє, що 13 липня відбудеться позачергове засідання Верховної Ради.

Про це він написав у своєму Телеграм-каналі.

"У понеділок, 13 липня, о 14:00, відбудеться позачергове засідання Верховної Ради. На порядку денному - президентські законопроекти", - повідомив депутат.

Відео дня

Він додав, що ввечері 13 липня заплановано засідання фракції, де будуть розглянуті кадрові питання.

Водночас, на сайті парламенту поки що немає жодної інформації про позачергове засідання в понеділок.

Читайте такожГолову Нацбанку можуть призначити після закриття сесії парламенту - ЗМІ

Як повідомляв УНІАН, 8 липня Качура заявив, що у вівторок, 14 липня, пропонується провести позачергове засідання Верховної Ради України.

"У вівторок, 14 липня, Верховна Рада планує зібратися на позачергове пленарне засідання. Вже почали збирати підписи серед депутатів. На порядку денному шість законопроектів", - написав він у своєму Телеграм-каналі.

Як відомо, тиждень з 13 по 17 липня є пленарним для парламенту і це останній пленарний тиждень поточної сесії.

16 січня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор (№2285-д).

Законопроектом запроваджується виключний перелік видів діяльності у сфері азартних ігор, дозволених в Україні, а саме: організація і проведення азартних ігор у гральних закладах казино, а також через інтернет; організація і проведення букмекерської діяльності в букмекерських пунктах, а також її проведення через інтернет; випуск і проведення лотерей; організація і проведення азартних ігор в покер через інтернет.

Розгляд поправок до законопроекту у другому читанні в сесійній залі триває з 30 червня.

Відповідно до Регламенту, депутати не можуть перейти до розгляду інших законопроектів, не прийнявши рішення щодо цього законопроекту. Депутати опозиційних партій виступають проти прийняття законопроекту про гральний бізнес: вони наполягають на розгляді своїх поправок, таким чином затягують процес його прийняття.