Різдво та Новий рік – улюблені сімейні свята українців, на які заведено готувати домашні страви. На святковому столі зазвичай присутні бутерброди - швидке і просте перекушування перед основною стравою. Ми публікуємо найкращі бутерброди на Новий рік, які точно полюбляться вам і стануть найчастішими гостями на інших святах.
- Бутерброди зі шпротами і яйцем, свіжим огірком
- Бутерброди з червоною ікрою і фетою
- Бутерброди зі шпротами і лимоном, помідором і яйцем
- Бутерброди з шинкою, сиром та оливками
- Бутерброди з тунцем і маслинами
- Бутерброди з буряком та оселедцем
Бутерброди зі шпротами і яйцем, свіжим огірком
- білий хліб - кілька скибочок;
- олія - 1 ст. л;
- яйця - 1-2 шт;
- майонез - 2-3 ст. л;
- сіль, перець - за смаком;
- шпроти - кілька штук;
- свіжий огірок - 1 шт.
На розігрітій сковороді з олією обсмажте хліб із двох боків до появи скоринки, що хрумтить. Яйця відваріть до готовності та натріть на великій тертці. Змастіть хлібні грінки майонезом, посипте тертими яйцями і викладіть шпроти. Огірок наріжте вздовж тонкими смужками, складіть кілька разів, щоб вийшла "ялинка", проткніть зубочистками та вставте в бутерброди.
Бутерброди з червоною ікрою і фетою
- фета - 130 гр;
- червона ікра - 100 гр;
- мелений чорний перець - за смаком;
- білий хліб - кілька скибочок;
- кріп - кілька гілочок.
Фету розім'яти виделкою, додати чорний перець і подрібнений кріп. Намазати сир на хліб, зверху викласти червону ікру.
Бутерброди зі шпротами і лимоном, помідором і яйцем
- яйця - 2 шт;
- білий хліб - кілька скибочок;
- свіжі помідори - 1-2 шт;
- лимон - 0.5 шт;
- майонез - 1 ст. л;
- шпроти - кілька штук;
- петрушка - для прикраси.
Яйця відваріть круто і остудіть. Наріжте помідори та яйця кружальцями, а лимон – тонкими скибочками. Хліб підсмажте на сухій сковороді до рум'яної скоринки і змастіть майонезом. Викладіть на грінки кружальця помідор та яєць, шпроти та шматочки лимона. Прикрасити бутерброди петрушкою.
Бутерброди з шинкою, сиром та оливками
Інгредієнти:
- багет - 8 скибочок;
- шинка - 80 г;
- м'який сир - 50 г;
- солоний огірок - 1 шт.;
- оливки без кісточок - 8 шт.
Шинку можна замінити будь-яким м'ясом - шинкою, ковбасою, баликом, беконом або копченою куркою. Багет наріжте скибочками. На гарячій сухій сковороді підсмажте грінки. Змастіть остиглий хліб крем-сиром і викладіть смужки солоного огірка. Потім викладіть на бутербоди тонко нарізане м'ясо і по одній оливці без кісточки.
Бутерброди з тунцем і маслинами
- яйця - 3 шт;
- білий хліб - кілька скибочок;
- часник - 2 зубчики;
- консервований тунець - 180 гр;
- плавлений сирок - 1 шт;
- маслини - кілька штук;
- листя салату.
Яйця відварити круто, остудити і почистити. Хліб обсмажити на сухій сковороді до утворення золотистої скоринки. Натерти його подрібненим часником і повністю остудити. Тунець розім'яти виделкою, сир і яйця натерти на дрібній тертці. Маслини нарізати кружечками, всі інгредієнти перемішати. Викласти на хліб листя салату і намазати масу.
Бутерброди з буряком та оселедцем
Інгредієнти:
- хліб - 200 г;
- буряк - 1 шт.;
- філе оселедця - 150 г;
- часник - 1 зубчик;
- майонез - 2 стол. л.;
- сіль, перець за смаком;
- петрушка для оздоблення.
Буряк відваріть до готовності (40-60 хвилин) і остудіть. Часник роздавіть через прес. Натріть буряк і змішайте з майонезом і часником. Хліб підсмажте на сухій сковороді або на олії за бажанням. Змастіть грінки буряковим салатом, викладіть по шматочку оселедця та прикрасьте бутерброди зеленню.