
Королівською ватрушкою називають закритий пісочний пиріг з ніжною сирною начинкою всередині. Пісочне тісто для десерту не розгортають качалкою, а насипають у вигляді крихти. Такий десерт до чаю сподобається всім ласунам. За бажанням у сирну начинку можна додати фрукти чи ягоди.
Королівська ватрушка - класичний рецепт
Для тіста:
- Борошно - 300 г.
- Цукор - 50 г.
- Вершкове масло - 100 г.
- Сіль - 0.5 чайн.л.
- Сода - 0.5 чайн.л.
Для начинки:
- Сир - 400 г.
- Яйця - 3 шт.
- Цукор - 100 г.
- Ванільний цукор - 1 чайн.л.
Борошно для тіста обов'язково просіяти кілька разів - це зробить тісто ніжним і розсипчастим. Вершкове масло покласти в морозилку на 15 хвилин і натерти на крупній тертці. Додати до борошна натерте масло, сіль, цукор і соду. Швидко розтерти тісто руками до дрібної крихти, щоб масло не розтануло. Прибрати тісто в холодильник. Якщо крихта вийшла занадто дрібною і сипучою - додати дві ложки холодної води і розтерти ще раз.
Заздалегідь розігріти духовку до 180°. Вмішати в сир цукор, ванільний цукор і яйця. Якщо сир м'який, досить перемішати начинку вінчиком. А якщо сир грубозернистий, його треба перебити блендером до однорідності.
Дістати тісто з холодильника. У форму для запікання висипати половину крихти. Зліпити руками дно і високі бортики з тіста. Потім вилити тісто і висипати другу половину тіста. Розрівняти верхівку руками і з'єднати тісто з бортиками. Випікати ватрушку 50-60 хвилин 180°. В останні 10 хвилин включити режим конвекції в духовці, щоб у пирога з'явилася рум'яна кірочка.