Приготувати торт "Карпати" як в СРСР нескладно / скріншот

Якщо хочеться повернутися в часи, коли все було простіше і смачніше, "кличте" на допомогу торт "Карпати" як в СРСР. Цей десерт - не просто ласощі, а справжня гастрономічна ностальгія, здатна воскресити спогади про сімейні свята, черги за згущеним молоком і мамині пироги на вихідних.

Цей торт з'явився в радянську епоху і швидко завоював любов мільйонів. Його родзинка - це ніжні, хвилеподібні коржі, вкриті густим кремом і щедро политі шоколадною глазур'ю. Десерт виправдовує свою назву: повітряні "гори" бісквіта зі "сніжною" солодкою шапкою нагадують карпатські піки.

Сьогодні багато господинь прагнуть відтворити торт "Карпати" за ГОСТом, щоб знову відчути смак минулого.

Відео дня

Торт "Карпати" - класичний рецепт

Зверніться до перевіреної радянської технології, якщо вам захотілося приготувати торт "Карпати". Рецепт за ГОСТом досить простий. В основі - пухкі заварні коржі, масляний крем на згущеному молоці та контраст текстур.

Інгредієнти

Для приготування бісквіта вам знадобиться:

  • Яйця - 6 шт,
  • Цукор - 1 склянка,
  • Борошно - 1 склянка,
  • Розпушувач - 1 ч. л.,
  • Ванільний цукор - за смаком.

Для заварного крему:

  • Молоко - 500 мл,
  • Яйця - 2 шт,
  • Цукор - 150 г,
  • Борошно - 2 ст. л.,
  • Ваніль - дрібка,
  • Масло вершкове - 200 г (кімнатної температури).

Для глазурі:

  • Шоколад темний - 100 г,
  • Масло вершкове - 50 г,
  • Сметана - 2 ст. л.

Десерт ідеально підійде для затишного вечора або святкового столу - легкий, ароматний і чудово ніжний.

Процес приготування:

Пишний бісквіт. Збий яйця з цукром до пишної піни. Додай ваніль, просіяне борошно з розпушувачем, акуратно вмішай лопаткою. Випікай у формі при 180°C близько 30 хвилин. Після охолодження розріж бісквіт на дві частини - одну залиш як основу, другу наріж шматочками для "гір".

Ніжний крем. Змішай яйця, цукор, борошно і молоко. Постав на повільний вогонь і, постійно помішуючи, доведи до загустіння. Остуди і збий з маслом до пишності. Крем вийде шовковистим і ароматним.

Збірка "Карпат". Нижній корж змасти кремом. Кожен шматочок відрізаного бісквіта вмочи в крем і виклади, формуючи "гори". Залиш трохи крему, щоб промазати поверхню.

Шоколадно-снігова "шапка". Розтопи шоколад з маслом і сметаною на водяній бані до однорідності. Остуди трохи і покрий верх торта, щоб глазур стікала красивими струмочками. Також можна посипати торт подрібненими волоськими горіхами, кокосовою стружкою і натертим білим шоколадом.

Постав торт у холодильник мінімум на 4 години, а краще - на ніч. За цей час він просочиться і стане справжнім кулінарним шедевром.

Цікаво, що існує й більш спрощена, але не менш смачна версія - торт "Карпати" з печива. Цей варіант чудово підійде тим, хто хоче заощадити час, але при цьому не втратити ту саму "радянську" атмосферу в десерті. У рецепті використовується вершкове масло, печиво, згущене молоко і трохи фантазії.

Сьогодні торт "Карпати" знову в моді. Він об'єднує покоління, адже і дорослі, і діти із задоволенням насолоджуються цим десертом. А якщо хочеться справжнього занурення в епоху, варто обрати торт "Карпати" СРСР - у ньому живий дух часу, щирість смаку і тепло домашнього частування.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як приготувати шоколадний кекс у мікрохвильовці в кухлі.

Вас також можуть зацікавити новини: