Приготування більшості солодощів у домашніх умовах вимагає чимало зусиль, але є й винятки. Дуже простий десерт із яблук і шоколаду готується без випічки і застосування желатину. З цих продуктів виходить дуже смачний і ніжний шоколадний мус, який застигає через вміст пектину в яблуках.
Щоб цей легкий десерт вийшов смачним і насиченим, рекомендуємо використовувати чорний або темний шоколад. А яблука краще брати солодких сортів, оскільки в рецепті немає цукру.
Десерт за 5 хвилин із простих продуктів
Інгредієнти:
- яблука - 500 г;
- темний шоколад - 100 г.
Яблука очистіть від шкірки та насіння, дрібно наріжте та приготуйте будь-яким зручним способом. Можна протушкувати їх на сковорідці або в каструлі, запекти в духовці або приготувати в мікрохвильовці.
Шоколад розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовці. У розтоплений шоколад додайте приготовані яблука. Збийте десерт до однорідності вінчиком або блендером.
Потім застеліть харчовою плівкою посуд для застигання десерту без випічки. Викладіть шоколадну масу і залиште в холодильнику на 4-5 годин. Готовий мус зберігайте в холодильнику.