
Солодка й ароматна шоколадна паста Нутелла - одні з найулюбленіших дитячих ласощів. Кожна дитина мріяла з'їсти на сніданок скибочку хрусткого хліба з горіхово-шоколадним шаром. Однак відома магазинна Нутелла коштує дуже дорого, а наявність пальмової олії та шкідливих жирів у складі робить цей продукт дуже некорисним для дітей. Тому багато господинь хочуть приготувати відомий десерт удома.
УНІАН розповість, як зробити Нутеллу вдома з доступних продуктів і без шкідливих добавок. Пасту можна мазати на хліб або використовувати як начинку для млинців, кексів, тортів.
Нутелла класична з фундуком
- Шоколад - 250 г.
- Фундук - 150 г.
- Цукрова пудра - 4 ст.л.
- Рослинна олія - 3 ст.л.
- Какао - 2 ст.л.
- Ванілін.

На сухій розпеченій сковорідці підсмажте фундук до готовності (приблизно 5 хвилин). Постійно помішуйте горіхи, щоб вони не підгоріли. Охолодіть горіхи та подрібніть блендером. Шоколад розтопіть на водяній бані.
В окремому посуді змішайте масло, цукрову пудру, ванілін і какао-порошок. Готову суміш введіть у розтоплений шоколад. Потім одразу введіть у суміш горіхи і дайте їй охолонути та загуснути.
Домашня нутелла зі слив
- Сливи - 2 кг.
- Цукор - 1 кг.
- Какао - 100 г.
- Вершкове масло - 200 г.
Сливи промийте, видаліть кісточки. Очистіть від шкірки. Подрібніть м'якоть слив за допомогою м'ясорубки або блендера. Перекладіть у каструлю, всипте цукор і варіть 5 хвилин після закипання. Додайте вершкове масло та какао і варіть ще 5 хвилин. Готову пасту розлийте по ємностях і дайте охолонути.
Нутелла з молоком і волоськими горіхами
- Какао - 3 ст.л.
- Молоко - 500 мл.
- Яйця - 2 шт.
- Борошно - 4 ст.л.
- Цукор - 300 г.
- Розтоплене вершкове масло - 2 ст.л.
- Волоські горіхи - 150 г.
- Ванілін.

Горіхи підсмажте на сухій сковорідці та подрібніть. Змішайте яйця з цукром, ваніліном і какао вінчиком або міксером. Поступово влийте в суміш тепле молоко, потім повільно всипайте борошно і постійно помішуйте, щоб не було грудочок. Додайте розтоплене вершкове масло.
Отриману суміш нагрійте на паровій бані та зніміть після закипання. Введіть у суміш горіхи та перемішайте. Після повного охолодження паста готова. Зберігайте її в холодильнику.
Читайте також інші рецепти: