
Домашня нутелла ідеально підходить до тостів і млинців, просто готується і виходить смачніше магазинної. Якщо вам не подобається або заборонена через алергію горіхова нутелла - рецепт без горіхів точно стане в нагоді. Публікуємо два способи приготування - з варінням і без. З термічною обробкою десерт зберігається в холодильнику більше тижня, а без - не більше 3 днів.
Нутелла домашній рецепт без горіхів
Інгредієнти:
- какао-порошок - 1 стол. л.;
- молоко - 250 мл;
- цукор - 2 стол. л.;
- борошно - 1 стол. л.;
- вершкове масло - 35 г.
У сухій мисці змішайте борошно, цукор і какао-порошок. Влийте приблизно 50 мл холодного молока і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Влийте решту молока, перемішайте до однорідності і поставте на невеликий вогонь. Варіть 8-10 хвилин до загустіння. Вимкніть вогонь, додайте вершкове масло і ще раз перемішайте.
Зберігається варена нутелла на молоці без горіхів в банку із закритою кришкою в холодильнику.
Нутелла без горіхів і без варіння
Інгредієнти:
- какао-порошок - 30 г;
- молоко - 150 г;
- сухе молоко - 30 г;
- соняшникова олія - 200 мл;
- цукор - 40 г;
- ванільний цукор - 15 г.
Змішайте молоко, масло, білий і ванільний цукор. Молоко краще брати кімнатної температури - тоді всі інгредієнти краще з'єднаються. До інгредієнтів всипте сухе молоко і соняшникову олію. Пробийте нутеллу блендером до однорідності і перекладіть в банку з кришкою.