Домашня нутелла / фото ua.depositphotos.com

Шоколадно-горіхова паста "Нутелла" популярна у всьому світі. Ніжна намазка зі смаком лісового горіха ідеально підходить до батона, млинців або оладок. Однак коштує такий десерт недешево, і його склад викликає великі сумніви. Домашня нутелла готується за 10 хвилин без великих турбот - пропонуємо побалувати себе такими ласощами.

Домашня нутелла за 10 хвилин

  • Молоко - 100 мл
  • Цукор - 80 г
  • Какао-порошок - 2 ст. л.
  • Ванілін - на кінчику ножа
  • Лісові горіхи - 100 г
  • Соняшникова олія - 175 мл

Для приготування нутелли найкраще використовувати фундук, але його можна замінити волоськими або іншими горіхами. Якщо ви купили необсмажені горіхи, то їх потрібно підсмажити на сухій сковороді 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Потім подрібніть горіхи блендером, кавомолкою або м'ясорубкою.

Молоко підігрійте в мікрохвильовці, додайте ванілін і цукор. Трохи збийте блендером. Продовжуючи збивати, влийте олію тонкою цівкою. Збивайте суміш близько хвилини - вона почне загусати. Додайте какао-порошок і збивайте ще пару хвилин. Потім всипте горіхи і перебийте блендером до однорідності.

Відео дня

Після цього паста готова і її можна мазати на хліб. Але щоб домашня нутелла загусла і стала однорідною, її рекомендується поставити в холодильник на 6-8 годин. Зберігається десерт в холодильнику не більше трьох діб.

Вас також можуть зацікавити новини: