
19 січня українці вітатимуть одне одного з Хрещенням Господнім. Це свято є симбіозом християнства та народних традицій. У Святвечір, день перед цим великим святом, готується голодна кутя. Заведено подавати різні пісні страви та піднести молитву зі своїми близькими.
Голодна кутя на Водохресний святвечір
Для приготування вам треба взяти:
- пшеницю - 350 г;
- мак - 100 г;
- волоські горішки - 100 г;
- родзинки - 100 г;
- мед - 2 ст.л.
Зерно гарненько промиваємо і замочуємо на кілька годин. Потім варимо його до готовності близько години. Мак заливаємо окропом на 30 хвилин і перетираємо. Горіхи подрібнюємо ножем. Далі в мисці змішуємо всі інгредієнти, за бажанням у кутю модно підлити узвару.
Голодна кутя - рецепт із булгуром
Для цієї страви знадобляться:
- булгур - 200 г;
- насіння - 2 ст.л;
- мед - 2 ст.л;
- мак - 100 г;
- горішки - 100 г
- родзинки - 100 г;
- сіль - щіпка.
Промиваємо крупу і варимо близько 20 хвилин. Поки вона остигає, запарюємо окропом родзинки та мак, подрібнюємо горіхи. Мак перетираємо, а потім змішуємо всі інгредієнти разом, щоб отримати кутю.