Голодна Кутя рецепт / фото ua.depositphotos.com

19 січня українці вітатимуть одне одного з Хрещенням Господнім. Це свято є симбіозом християнства та народних традицій. У Святвечір, день перед цим великим святом, готується голодна кутя. Заведено подавати різні пісні страви та піднести молитву зі своїми близькими. 

Голодна кутя на Водохресний святвечір

Для приготування вам треба взяти:

  • пшеницю - 350 г;
  • мак - 100 г;
  • волоські горішки - 100 г;
  • родзинки - 100 г;
  • мед - 2 ст.л.

Зерно гарненько промиваємо і замочуємо на кілька годин. Потім варимо його до готовності близько години. Мак заливаємо окропом на 30 хвилин і перетираємо. Горіхи подрібнюємо ножем. Далі в мисці змішуємо всі інгредієнти, за бажанням у кутю модно підлити узвару.

Відео дня

Голодна кутя - рецепт із булгуром

Для цієї страви знадобляться:

  • булгур - 200 г;
  • насіння - 2 ст.л;
  • мед - 2 ст.л;
  • мак - 100 г;
  • горішки - 100 г
  • родзинки - 100 г;
  • сіль - щіпка.

Промиваємо крупу і варимо близько 20 хвилин. Поки вона остигає, запарюємо окропом родзинки та мак, подрібнюємо горіхи. Мак перетираємо, а потім змішуємо всі інгредієнти разом, щоб отримати кутю.

Вас також можуть зацікавити новини: