Одеський ресторатор Лібкін у прямому ефірі приготував зелений борщ (відео)

Відомий ресторатор Сава Лібкін поділився своїм рецептом приготування зеленого борщу.

Допомагала йому готувати експерт з харчування і телеведуча Мирослава Ульяніна.

У прямому ефірі, який проходив в одеському ресторані "Дача", Сава обробляв теля, обговорював з Мирославою користь селери і жартував, що здорове харчування може бути гнучким.

Відео дня
Одеський ресторатор Лібкін у прямому ефірі приготував зелений борщ (відео)

Повне відео ефіру можна подивитися на сторінці Сави Лібкіна у Facebook.

Рецепт зеленого борщу з грінками (на 4 порції)

Склад:

  • 1 кг телячої грудинки
  • 3-4 картоплини
  • 300 г шпинату
  • 150 г щавлю
  • 2 середні цибулини
  • 1 головка часнику
  • 200 мл оливкової олії
  • 1 корінь петрушки
  • 1 корінь селери
  • 100 г зеленої цибулі
  • 1,5 пучка зелені петрушки
  • 0,5 пучка кропу
  • 4 яйця
  • 200 г домашньої сметани
  • Половинка лимона
  • Лавровий лист
  • Сіль і перець за смаком

Для грінок:

  • Хліб бородинський
  • Бринза овеча
  • Шпинат
  • Часник
  • Лимон
  • Олія оливкова
  • Перець

Спосіб приготування:

Телячу грудинку промиваємо, заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Коли закипить, знімаємо піну і далі варимо на повільному вогні 1 годину. За 15 хвилин до закінчення варіння солимо, додаємо лавровий лист, пучок зелені та корінців, пов'язаних кулінарною ниткою.

Шпинат і щавель миємо та відокремлюємо грубі стебла, крупно нарізаємо. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, часник - скибочками. Пасеруємо цибулю на оливковій олії до готовності, але без зміни кольору; додаємо до цибулі часник.

Картоплю очищаємо та нарізаємо великими кубиками. Зелену цибулю дрібно шаткуємо.

Одеський ресторатор Лібкін у прямому ефірі приготував зелений борщ (відео)

Витягаємо з бульйону корінці та зелень і додаємо нарізану картоплю та варимо ще 25 хвилин. Потім вводимо в борщ пасеровану ріпчасту цибулю, білу частину зеленої цибулі та шпинат зі щавлем. Доводимо до смаку сіллю.

Яйця варимо круто, очищаємо та шаткуємо на крихту. Дрібно нарізаємо листя петрушки та кропу. Розкладаємо по тарілках яйця, зелень, пір'я зеленої цибулі та телятину. Заливаємо гарячим борщем. Сметану подаємо окремо.

Для грінок обсмажуємо скибочки бородинського хліба на оливковій олії. Обсмажуємо на оливковій олії часточки часнику, додаємо до них шпинат і, злегка обсмаживши, солимо та додаємо сік лимона.

На грінку викладаємо готовий шпинат, зверху посипаємо натертою бринзою. Збризкуємо оливковою олією та перчимо.