Суп з пельменями - це дуже просте блюдо. Однак не всі його готують через нетиповість рецепта і нерозуміння, як приготувати суп з пельменями. Ця страва підніме ваш обід на новий рівень, перетворивши їжу на швидку руку в повноцінний суп.
Раніше ми розповідали, як приготувати тісто на пельмені.
Суп з пельменями і картоплею і рисом
Отже, як варити суп з пельменями? Для приготування супу нам буде потрібно:
- вода - 2 л;
- картопля - 2 великі;
- пельмені - 300 г;
- морква - 1 шт.;
- лук - 1 шт.;
- рослинна олія - 1 ст. л.;
- вершкове масло - 50 г;
- зелень - маленький пучок;
- сіль, перець - за смаком;
- рис (за бажанням) - 2-3 ст. л.
Спочатку готуємо інгредієнти - картоплю чистимо і ріжемо на довільні кубики, моркву натираємо, а цибулю подрібнюємо. Для отримання овочевого бульйону варимо картоплю до готовності, не забуваємо знімати піну. На цьому етапі також додаємо рис, якщо хочемо готувати з ним. В цей час моркву і цибулю обсмажуємо на рослинному маслі - це буде наша засмажка. Коли картопля готова, додаємо в суп пельмені і варимо до спливання. Перевіряємо їх на готовність і додаємо засмажку і вершкове масло для смаку. Приправляємо спеціями і посипаємо дрібно нарізаною зеленню.
За бажанням можна готувати суп з пельменями без картоплі - просто не додавайте її. Ця страва дуже гнучка, адже тільки пельмені тут - обов'язковий атрибут. Наприклад, можна зробити суп з пельменями і яйцем. Для цього їх відварюємо, ріжемо кубиком і додаємо в суп разом з засмажкою.