Грушеве варення рецепт / фото ua.depositphotos.com

Стиглі груші - чудова основа для варення. Заготовки на зиму з цих фруктів готують в серпні. Для варення краще використовувати напівтверді плоди середньої солокості. М'які груші можна використовувати в тому випадку, якщо хочете зробити варення консистенції джему або повидла.

Грушеве варення часточками з маком

  • Груші - 1 кг.
  • Цукор-200 - 300 г.
  • Мак сухий - 2 ст. л.
  • Лимон-1 шт.
  • Кардамон, ванілін, кориця та інші спеції за смаком.

Груші вимити, нарізати часточками і очистити від насіння. Шкірку можна не очищати, якщо вона м'яка. З лимона видавити сік. Груші залити лимонним соком і засипати цукром. Залишити на 90 хвилин при кімнатній температурі, щоб фрукти пустили сік і цукор розтанув. Періодично помішувати суміш.

Груші у власному соку поставити на невеликий вогонь відразу після закипання додати в варення мак. Залежно від твердості груш варити варення 20-40 хвилин, знімаючи пінку. В кінці варіння за бажанням додати спеції. Розкласти готове варення в стерилізовані банки.

Відео дня
Грушеве варення з лимоном / фото ua.depositphotos.com

Грушеве варення п'ятихвилинка

  • Груші тверді - 1 кг.
  • Цукор - 800 г.
  • Вода - 200 мл.

Груші вимити, видалити серцевини і нарізати невеликими шматочками. У каструлю вилити воду і всипати цукор. Поставити на вогонь і нагрівати, поки цукор не розчиниться. Залити фрукти сиропом і залишити в холодильнику на 4 години. 

Груші в сиропі поставити на середній вогонь і довести до кипіння. Після закипання варити 5 хвилин. Потім зняти з вогню і поставити варення на 12 годин в холодильник. Повторіть варіння і охолодження ще 2 рази. Після останньої варіння розкладіть гаряче варення в стерилізовані банки.

Грушеве варення з лимоном

  • Груші - 1 кг.
  • Лимони - 2 шт.
  • Цукор - 1 кг.
  • Вода - 200 мл.

Груші нарізати тонкими часточками. Шкірку очищати не потрібно. Перекласти груші в каструлю, додати воду і цукор. Варити 25 хвилин на невеликому вогні. Потім повністю остудити варення, повернути на вогонь, знову варити 25 хвилин і ще раз остудити.

Лимони нарізати невеликими шматочками. У остигле після другого варіння варення додати лимони. Варити суміш ще 10 хвилин. Готове варення розкласти в стерилізовані банки.

Грушевий джем з желатином

  • Груша - 1 кг.
  • Цукор - 450 г.
  • Желатин сухий - 20 г.
  • Вода (для желатину) - 70 мл.
  • Вода (для варіння груш) - 100 мл.
  • Лимон-0.5 шт.

Груші очистити від насіння і шкірки, дрібно нарізати. Залити водою і варити на невеликому вогні 25 хвилин. Потім подрібнити грушу в пюре блендером.

З половини лимона зняти цедру теркою і вичавити сік. Желатин замочити в холодній воді і залишити для набухання на 10-15 хвилин. У грушеве пюре викласти цукор, цедру і сік лимона. Варити на маленькому вогні 10 хвилин. Потім викласти желатин. Перемішати джем, поки желатин не розчиниться, і вимкнути вогонь. Викласти джем в стерилізовані банки і зберігати в прохолодному місці.

Вас також можуть зацікавити новини: