Багата кутя - найкращий рецепт / колаж УНІАН, фото УНІАН, Вікіпедія

Багато українців готували традиційну страву кутя на Різдво 2024 року, яке було 25 грудня за новим стилем. Однак є, ті, хто святкую за старим стилем - 7 січня.

Це ситна страва, яка покликана об'єднати покоління та продемонструвати багатство. Так звана багата кутя - відома тим, що включає безліч смачних додатків, що перетворює її на справжні ласощі.

Як готується традиційна багата кутя на Різдво з пшеницею та маком - далі в матеріалі.

Відео дня

Багата кутя - рецепт із пшениці

Для приготування знадобляться:

  • 200 грамів пшениці;
  • 50 грамів маку;
  • 50 грамів меду;
  • одна столова ложка цукру;
  • дрібка солі
  • 30 грамів горіхів
  • 100 грамів суміші з кураги, родзинок і журавлини; 
  • одна склянка узвару (за бажанням).

Крупу ретельно промийте і за можливості замочіть на ніч або кілька годин. Щоб зварити її, помістіть пшеницю в каструлю і залийте водою у співвідношенні 1 до 3. Доведіть до кипіння і готуйте на тихому вогні, поки вона не розвариться. На це може піти близько години.

Мак і родзинки потрібно залити окропом. Щоб перетерти зерна, використовуйте м'ясорубку, ступку або блендер. Курагу та горішки дрібно нарізаємо. Змішуємо їх із маком, родзинками, цукром і медом. Усе це переміщуємо в кашу. За бажанням можна додати узвар.

Саме так готується багата кутя з пшениці. За бажанням ви можете змінювати рецепт - взяти цукати та різні горіхи на свій смак.

Вас также могут заинтересовать новости: