Рецепт меренгового рулету став дуже популярним цієї осені. Цей десерт виглядає вишукано, але при цьому легко готується вдома з доступних продуктів. Таким десертом можна здивувати ваших рідних і гостей або подати його на святковий стіл.
Меренговий рулет з вишнею
Інгредієнти для меренги:
- Яєчний білок - 4 шт.
- Цукор - 200 г.
- Щіпка солі.
Для крему:
- Вершки 35% - 150 мл.
- Цукор - 50 г.
- Сирний сир (Хохланд, Філадельфія і т. д.) - 200 г.
- Вишня без кісточок - 1 стакан.
Приготувати крем. За допомогою блендера збити вершки з цукром. Додати сир і добре перемішати ложкою.
Для меренги збити вершки з дрібкою солі до появи піни. Додати цукор і збивати ще 5-7 хвилин до стійкої піни.
Деко вистелити папером для випічки. Викласти збиті білки (корж повинен бути близько 25х30 см, висотою 1 см). Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 20 хвилин.
Дістати корж разом з папером, накрити папером зверху і акуратно перевернути корж. Акуратно зняти папір і залишити остигати. Корж повинен бути еластичним і легко згортатися.
На остиглий корж викласти крем (трохи крему залишити для змазування зверху) і вишні без кісточок. Згорнути корж в рулет. Зверху змастити кремом, що залишився. Прикрасити ягодами, листям м'яти або тертим шоколадом.
Меренговий крем і фісташкою і ягодами
Інгредієнти для меренги:
- Білок з 5 яєць.
- Цукрова пудра - 300 г.
- Кукурудзяний крохмаль - 40 г.
- Лимонний сік - 1 ч. л.
- Мигдальні пластівці для прикраси.
- Ванілін.
Крем:
- Вершки 30% - 250 г.
- Вершковий сир - 250 г.
- Цукор - 30 г.
- Будь-які ягоди.
- Фісташки - 70 г.
- Згущене молоко - 70 г.
Білки нагріти до кімнатної температури, збити блендером з цукровою пудрою, ваніллю і лимонним соком до стійкої піни. Ввести кукурудзяний крохмаль і акуратно перемішати.
Вистелити папір для запікання на деко. Меренгу викласти на папір і посипати мигдальними пластівцями. Випікати 30-40 хвилин при 150°С.
Для крему збити блендером вершки, сир і цукор. Окремо посмажити фісташки, подрібнити і перемішати зі згущеним молоком.
Перевернути рулет скоринкою вниз. Змастити кремом. На край коржа покласти фісташковий крем у формі ковбаски. Розкласти ягоди на корж. Згорнути рулет і покласти в холодильник на кілька годин. Перед подачею прикрасити зверху за смаком.
Читайте інші рецепти на УНІАН: