Яблучний компот на зиму / фото ua.depositphotos.com

Наприкінці серпня починається сезон збору яблук і приготування заготовок на зиму. Щоб зберегти смак і користь фруктів до зими, з них готують варення, повидло і джеми. УНІАН пропонує вам приготувати вдома смачний і простий компот з яблук, який порадує вас в будь-який час року.

Для компоту найкраще відібрати кисло-солодкі яблука, або змішати солодкі і кислі сорти. Компот із зелених яблук буде більш блідим, ніж з червоних.

Швидкий яблучний компот

  • Яблука - 600 г.
  • Вода - 2.5 ст.
  • Цукор - 0.5 ст.

Яблука помити і обрізати, нарізати на скибочки і видалити серцевину. Викласти в каструлю (не алюмінієву). Залити яблука водою і поставити на плиту, довести до кипіння. Після закипання додати цукор і розмішати до повного розчинення.

Відео дня

Проварити компот 3 хвилини. Зняти з вогню, накрити кришкою і залишити до повного охолодження. Готовий компот процідити через сито. Розлити компот по стерилізованим банкам.

Яблучний компот з апельсином

  • Яблука - 5 шт.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Цукор - 300 г.
  • Кориця - щіпка
  • Вода фільтрована.

Яблука нарізати скибочками і видалити серцевину. Викласти в чисту банку. Апельсин промити гарячою водою. Якщо ви не любите легку гірчинку в компоті, апельсин слід почистити. Нарізати апельсин кільцями і викласти в банку. 

Фрукти залити окропом до горлечка банки і залишити на 15 хвилин. Потім воду злити в каструлю, поставити на вогонь і всипати цукор з корицею. Довести сироп до кипіння і повністю розчинити цукор. Залити водою фрукти і закрити банки.

Вам також може бути цікаво: