
Наприкінці серпня починається сезон збору яблук і приготування заготовок на зиму. Щоб зберегти смак і користь фруктів до зими, з них готують варення, повидло і джеми. УНІАН пропонує вам приготувати вдома смачний і простий компот з яблук, який порадує вас в будь-який час року.
Для компоту найкраще відібрати кисло-солодкі яблука, або змішати солодкі і кислі сорти. Компот із зелених яблук буде більш блідим, ніж з червоних.
Швидкий яблучний компот
- Яблука - 600 г.
- Вода - 2.5 ст.
- Цукор - 0.5 ст.
Яблука помити і обрізати, нарізати на скибочки і видалити серцевину. Викласти в каструлю (не алюмінієву). Залити яблука водою і поставити на плиту, довести до кипіння. Після закипання додати цукор і розмішати до повного розчинення.
Проварити компот 3 хвилини. Зняти з вогню, накрити кришкою і залишити до повного охолодження. Готовий компот процідити через сито. Розлити компот по стерилізованим банкам.
Яблучний компот з апельсином
- Яблука - 5 шт.
- Апельсин - 1 шт.
- Цукор - 300 г.
- Кориця - щіпка
- Вода фільтрована.
Яблука нарізати скибочками і видалити серцевину. Викласти в чисту банку. Апельсин промити гарячою водою. Якщо ви не любите легку гірчинку в компоті, апельсин слід почистити. Нарізати апельсин кільцями і викласти в банку.
Фрукти залити окропом до горлечка банки і залишити на 15 хвилин. Потім воду злити в каструлю, поставити на вогонь і всипати цукор з корицею. Довести сироп до кипіння і повністю розчинити цукор. Залити водою фрукти і закрити банки.
Вам також може бути цікаво: