Варення з нектарин / фото ua.depositphotos.com

Гладкий підвид персика нектарин став доступний українцям не так давно, але в Америці цей фрукт вирощують більше тисячі років. Нектарини миються легше персиків і менше схильні до захворювань. Крім того, цей фрукт корисніше свого пухнастого" побратима", а десерти з нього виходять не менш смачними.

Нектарини: користь і шкода

Нектарини багаті калієм, йодом, цинком, фолієвою і аскорбіновою кислотою, вітамінами до і РР, клітковиною. У них більше вітаміну C, калію, фосфору і вітаміну А, ніж в персиках. Цей фрукт корисний для нервової системи і судин. Речовини в складі нектарина покращують роботу суглобів, зміцнюють пам'ять, підвищують імунітет, корисні для перистальтики.

Нектарини не можна їсти при панкреатиті, коліті і холециститі. Діабетикам фрукт варто вживати з обережністю, оскільки в ньому багато цукру.

Відео дня

Варення з нектаринів

  • Нектарин - 1.5 кг.
  • Цукор - 700 г.
  • Лимонна кислота - щіпка.

Нектарини промити, видалити кісточки і нарізати кубиком. Викласти в глибоку каструлю. Перемішати нектарини з цукром і лимонною кислотою. Накрити каструлю плівкою і залишити на кілька годин або на всю ніч, щоб фрукти пустили сік.

Поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння. Варити 3 хвилини після кипіння і вимкнути вогонь. Повністю остудити варення. Потім за допомогою шумівки відокремити фрукти від сиропу. Сироп варити 40-50 хвилин на маленькому вогні. Потім викласти в сироп шматочки нектаринів і варити 5 хвилин, знімаючи пінку. Розлити варення в стерилізовані банки і закатати кришками. Перевернути догори дном, накрити ковдрою і залишити до повного охолодження.

Варення з нектаринів з лимоном

  • Нектарини - 2 кг.
  • Цукор - 2 кг.
  • Лимони - 1 шт.

Нектарини нарізати великими шматочками. Лимон разом з шкіркою пропустити через м'ясорубку. Скласти в каструлю цукор, нектарини і лимон, і залишити суміш на ніч.

Потім поставити суміш на вогонь, довести до кипіння, варити 3 хвилини і вимкнути вогонь. Повністю остудити варення. Повторити процедуру варіння і охолодження 3 рази. Після цього готове варення закрити в стерилізовані банки.

Вас також можуть зацікавити новини: