Сирна запіканка - рецепт / фото pixabay.com

Сирна запіканка – ідеальний варіант для ситного сніданку або легкої вечері.

Читайте такожСмачне домашнє вино: рецепт приготування з білого виноградуНайсмачніша і найпишніша запіканка, яка буде справжньою окрасою столу, виходить з сільського домашнього сиру.

Ніжна й солодка запіканка готується з додаванням фруктів, родзинок та інших сухофруктів, цукатів – таким чином вона буде апетитнішою для дітлахів. Присмачити її також можна сметаною, згущеним молоком, улюбленим варенням або сиропом.

Звісно, запіканки з сиром можуть бути не лише солодкими, а й ще, наприклад, з броколі та цвітною капустою, оливками, зеленню.

Сирна запіканка на манці

  • Сир - 500 г
  • Сметана - 5 ст.л.
  • Манна крупа - 2 ст.л.
  • Яйця - 1-3 шт
  • Цукор - 3 ст.л.
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.
  • Родзинки (або курага) - 50 г
  • Вершкове масло (для змазування форми) - 1 ст.л.
  • Сіль - на кінчику ножа

Насамперед слід промити родзинки, викласти в миску, залити окропом та залишити на 20 хвилин.

Тим часом всипати у миску манну крупу, додати 3 столові ложки сметани й перемішати. Залишити набухати мінімум на 30 хвилин.

Як приготувати запіканку з сиру / patelnya.com.ua

Сир протерти через сито, або пропустити через м'ясорубку чи подрібнити блендером. Додати набряклу манну крупу, цукор, ванільний цукор, дрібку солі, яйця. Все це добре перемішати, або збити міксером чи блендером.

З родзинок злити воду й обсушити. Додати їх у сирну масу і перемішати. За бажанням у сирну масу можна додати чайну ложку лимонної цедри і вичавити трохи лимонного соку.

Змастити форму маслом або обсипати манною крупою. Викласти у неї сирну масу й розрівняти. Зверху змастити 2 столовими ложками сметани. Випікати у попередньо розігрітій до 180°C духовці впродовж 40-45 хвилин.

Двошарова сирна запіканка

  • Сир знежирений - 700 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Манна крупа - 2 ст. л.
  • Цукор - за смаком

Для заливки

  • Сметана 20% - 500 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Ванільний цукор – пакетик
  • Цукор - за смаком

Сир необхідно пробити в блендері. Додати яйця, манку та цукор за смаком. Усе добре перемішати, викласти у форму й запікати 25-30 хвилин при температурі 170°C.

Рецепт сирної запіканки / фото 1000.menu

Приготування сметанної заливки. Змішати сметану, яйце, пакетик ванільного цукру та цукор за смаком. Добре все перемішати вінчиком.

Дістати з духовки запіканку, вилити на неї сметанну заливку й розподілити по формі. Відправити в духовку ще на 10 хвилин. Коли заливка схопиться з усіх боків, а серединка буде трохи колихатися, запіканка готова.

Повітряна сирна запіканка-суфле

  • Сир (гладенький) - 400 г
  • Яйця (великі) - 3 шт.
  • Цукор - 5 ст. л.
  • Сметана (з гіркою) - 2 ст. л.
  • Крохмаль (з гіркою) - 2 ст. л.
  • Ванільний цукор - 1 пакетик
  • Сіль
  • Масло вершкове (для змащування форми)

Перш ніж починати приготування, слід увімкнути духовку на розігрів до 180°C.

Читайте такожНайсмачніший гарбузовий пиріг: як приготувати ніжно-ароматну випічкуЯйця розділити на білки і жовтки.

З’єднати у мисці сир, жовтки, цукор, сметану, ванільний цукор та крохмаль. Збити міксером в однорідну масу.

Окремо збити білки з дрібкою солі в пишну пінисту масу. Вилити збиті білки в сирну масу. Вмішати білки лопаткою у сирну масу складальними рухами.

Викласти у змащену маслом форму. Відправити у попередньо розігріту до 180°C духовку та випікати 35-40 хвилин до зарум'янення.

Трохи охолодити запіканку і можна починати нею ласувати.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram