Рецепт запіканки із капусти / фото ua.depositphotos.com

Смачну овочеву запіканку готують із білокачанної, цвітної капусти або з броколі. Можна також додати до неї м’ясний фарш чи картоплю – це надасть запіканці цікавого смаку.

Капустяна запіканка

  • Капуста білокачанна - 1 кг
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Масло вершкове - 140 г
  • Молоко - 200 г
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Перець - за смаком
  • Петрушка - для прикрашання

Цибулю нарізати кубиками. Моркву нарізати на великій тертці.

Читайте такожРум’яні смажені пиріжки: як приготувати смачні та пишні на кефіріВершкове масло розтопити на сковороді на маленькому вогні. Спасерувати на ньому цибулю та моркву, щоб вони злегка підзолотилися й дали приємний аромат.

Відео дня

Капусту очистити від верхнього листя й нашаткувати. Посолити її та злегка обім’яти. Відправити капусту до цибулі та моркви, смажити, поки не випарується волога. Остудити.

Яйця розбити в миску і злегка розбити вінчиком. Влити молоко і продовжувати збивати, поки яйця не з'єднаються з молоком. Залити цією сумішшю капусту, перемішати і відправити у попередньо змащену олією форму для запікання.

Запікати у заздалегідь розігрітій до 200°С духовці упродовж 30 хвилин. Готову запіканку прикрасити листочками петрушки.

Запіканка з цвітної капусти та шинки

  • Цвітна капуста - 0,5 кг.
  • Сир твердий - 100-150 г
  • Шинка - 150 г
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Кріп - 5-6 гілочок
  • Яйця - 4-5 шт.
  • Молоко - 300 мл.
  • Часник - 1-2 зубчики
  • Сіль - за смаком
  • Олія соняшникова - для смаження

Цвітну капусту помити у теплій воді, розділити на суцвіття. Відварити її в киплячій підсоленій воді впродовж 3-4 хвилин.

Дрібно нарізати цибулю, а шинку – кубиками. Обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору, потім додати шинку й обсмажувати ще 1 хвилину.

Як приготувати капустяну запіканку / фото ua.depositphotos.com

Приготування заливки. Збити яйця вінчиком, додати молоко та пропущений через прес часник. Трохи посолити і ще збити вінчиком.

Сир натерти на великій тертці.

Викласти у форму для запікання капусту, зверху додати смажену цибулю з шинкою. Притрусити нарізаним кропом. Полити яєчною заливкою й посипати тертим сиром.

Відправити форму в розігріту до 190°С духовку на 25-30 хвилин.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: