Як і скільки варити холодець - секрет Клопотенка / колаж УНІАН, фото скріншот YouTube

Драглі - це традиційна українська страва, зварена на м'ясному або рибному бульйоні з додаванням того чи іншого м'яса. Це практично той самий холодець, але тільки справжній, український. УНІАН з'ясував, як його зварити правильно.

Наваристий холодець - рецепт від шефа

Відомий український кулінар Євген Клопотенко розповідає, як варити холодець "драглі" зі свинини та курки так, щоб уже за кілька годин його скуштувати.

Інгредієнти:

Відео дня
  • 500 г свинини
  • 5 курячих гомілок
  • 25 г желатину (порошок)
  • 120-150 мл води для замочування желатину
  • 2,5 л води
  • 5 головок часнику
  • лавровий лист
  • горошини чорного перцю
  • сіль за смаком
  • гірчиця

Запам'ятовуйте, як приготувати холодець за порадами Клопотенка.

Розігріти духовку до 180 градусів, загорнути кожну голівку часнику у фольгу, викласти у форму і відправити в духовку на 30 хвилин (часник має стати дуже м'яким). Очистити свинину від плівок і жиру, перекласти в каструлю, туди ж додати курячі ніжки і влити воду. Довести до кипіння на великому вогні, зняти піну, додати лавровий лист і перець горошком. Зменшити вогонь, варити 1 годину, потім курячі ніжки прибрати, а свинину продовжувати готувати ще 30 хвилин. Перевірити м'ясо, розрізавши його ножем - якщо м'яке і розпадається на волокна, значить, готове, а якщо ні, то варити ще.

Оскільки цей холодець із желатином, то потрібно висипати його в тарілку, влити воду і залишити на 15 хвилин. Часник дістати з духовки, очистити від лушпиння і перетерти через сито. М'ясний бульйон процідити, додати часник, сіль і желатин, перемішати. Розділити м'ясо на волокна, викласти в ємності, залити бульйоном, залишити в кімнаті до охолодження. Після цього перемістити в холодильник на 4-12 годин. 

Вас також можуть зацікавити новини: