Заступник генерального прокурора України Ренат КУЗЬМІН вважає, що смерть колишнього голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря ЗВАРИЧА може бути вигідна багатьом.

Про це Р.КУЗЬМІН сказав в інтерв`ю газеті «Дело» (№ 31 від 3 березня 2009 року).

Кажучи про місце перебування зниклого екс-судді, заступник генпрокурора повідомив, що поки що точних даних про це у слідчо-оперативної групи немає.

Відео дня

Відповідаючи на питання видання, чому досі не усунені з посад інші судді Львівського адмінсуду, Р.КУЗЬМІН пояснив: «Тому що все зав`язане на одній людині – ЗВАРИЧІ. Представте ситуацію: є начальник в суді, у якого багато підлеглих. Він виконує якісь замовлення, дає співробітникам доручення ухвалити потрібне рішення за певну винагороду. Або навпаки, судді дали гроші, він приходить до начальника і говорить: ось ваша частка. Так от, у такому разі дуже проблематично без начальника довести вину підлеглого».

При цьому Р.КУЗЬМІН зазначив, «що ЗВАРИЧ здійснив не один-два злочини, і навіть не десять...».

«Ми кілька місяців писали в його кабінеті те, що відбувається, починаючи від п`янок, закінчуючи статевим життям і отриманням хабарів. І він є основною фігурою, яка відповідала за розподіл коштів, одержаних незаконним шляхом», - розповів заступник генпрокурора і додав, що «сьогодні смерть ЗВАРИЧА вигідна багатьом людям».

«Наприклад, співучасникам. Він не лише був «фінансовим диспетчером» у суді. Через нього деякі «поважані люди» відмивали «брудні» гроші. Зокрема, одержували чималі суми на свої особисті рахунки», - сказав Р.КУЗЬМІН.

Як повідомляв УНІАН, 2 грудня 2008 року щодо голови Львівського апеляційного адмінсуду І.ЗВАРИЧА Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за хабарництво в особливо великих розмірах. Під час обшуків за місцем роботи і проживання голови суду і шести суддів Львівського апеляційного адмінсуду працівники СБУ і Генпрокуратури вилучили 1 млн. доларів США і 2 млн. грн.

Водночас сам І.ЗВАРИЧ заявив, що «кримінальну справу проти нього сфабриковано».

15 грудня УСБУ у Львівській області оголосило І.ЗВАРИЧА в розшук, оскільки він зник з приватної клініки, в якій перебував на лікуванні.