pcworld.com

Amazon приступила до виконання секретного плану по створенню домашнього робота, який може отримати ім'я Vesta.

Читайте такожAmazon почала тестувати свій новий "приватний" браузер

Проектом керує Грегг Цер, який очолює підрозділ досліджень і розробок лабораторії Lab126 компанії Amazon в штаті Каліфорнія, повідомляє Bloomberg. Lab126 відповідає за розробку таких пристроїв Amazon, як колонки Echo, телевізійні приставки Fire TV, планшети Fire.

Відео дня

Проект Vesta виник кілька років тому, але в цьому році Amazon почала активно нарощувати кількість співробітників для нього. На сторінці Lab 126 Jobs є десятки вакансій, таких як "інженер-програміст, робототехніка" та "інженер датчиків". Джерела запевняють, що компанія має намір почати тестування роботів в будинках співробітників до кінця цього року.

Незрозуміло, які завдання має виконувати робот Amazon. Люди, знайомі з проектом, припускають, що робот Vesta буде свого роду Echo на колесах. Пристрій зможе вільно переміщатися по будинку і слідувати за господарем. В прототипах є камери і система комп'ютерного зору, розробку якою курує колишній інженер Apple Макс Пелі. Amazon також найняла спеціалізованих інженерів-механіків з індустрії робототехніки.

Робот для дому, швидше за все, буде виконувати роль віртуального помічника. Подібні роботи вже існують - це LG Hub, Mayfield Robotics Kuri і Pixar-like Jibo. Такі пристрої виступають у ролі сполучної ланки між користувачем і системою "розумний дім".

Джерела підкреслюють, що новий проект відрізняється від роботів, розроблених Amazon Robotics, дочірньою компанією компанії в Массачусетсі і Німеччини. Amazon Robotics розгортає роботів на складах Amazon для переміщення товарів.