Ілюстрація / REUTERS

Американський мільярдер, глава компаній Amazon і Blue Origin Джефф Безос планує створити поселення людей на Місяці протягом найближчих ста років.

Читайте такожЗасновник Amazon оголосив про будівництво годинників, розрахованих на 10 тисяч років

Безос повідомив, що готовий співпрацювати з NASA і Європейським космічним агентством, але впорається і без державних структур, інформує Новое время з посиланням на New York Post.

Відео дня

Джефф Безос каже, що його приватна космічна компанія Blue Origin створить місячну колонію для поселенців і важкої промисловості протягом десятиліть. У довгостроковій перспективі він хоче, щоб поселенці жили і працювали і на астероїдах.

"Земля - не дуже гарне місце для важкої промисловості. Це зручно для нас прямо зараз. Але в недалекому майбутньому - я кажу про десятиліття, може бути, через 100 років - буде легше робити багато речей, які ми зараз робимо на Землі, в космосі, тому що там буде багато енергії", - сказав Безос в інтерв'ю на Міжнародній конференції з розвитку космосу.

З його точки зору перенесення частини промисловості на Місяць - єдиний вихід для населення Землі, враховуючи зростаючі енергетичні потреби та навантаження на навколишнє середовище нашої планети.

В рамках партнерства з NASA глава Amazon має намір побудувати апарат, за допомогою якого можна буде дослідити можливість організації виробництва і забезпечення умов для життя людини на Місяці. Апарат зможе доставити на супутник Землі 5 тонн корисного вантажу. Такий апарат може почати працювати вже до середини 2020 років. При цьому компанія Blue Origin готова працювати над проектом і сама.