Комісія подала відповідні цивільні обвинувачення проти підозрюваних / фото УНІАН

Влада США висунула звинувачення українському хакеру і ще кільком особам у зв'язку з їх участю в схемі обміну інформацією, отриманою шляхом проникнення в базу даних Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).

У вересні 2017 року Комісія заявила про виявлення зламу своєї корпоративної бази даних Edgar, яку використовують компанії, які керують капіталами, повідомляє Європравда з посиланням на Reuters.

Влада США заявила, що 27-річний Олександр Єременко з Києва та інші його спільники отримали тисячі документів, в тому числі приблизно 157 оголошень про доходи, зламавши Edgar через литовський сервер, а потім поділилися ними з мережею трейдерів.

Відео дня

За даними SEC, ці трейдери, що складаються з восьми чоловік і компаній в США, Росії та Україні, потім отримали незаконний прибуток у розмірі понад $4,1 млн., торгуючи зламаною інформацією в період з травня по жовтень 2016 року.

Читайте такожІран у 2010 році розкрив агентурну мережу ЦРУ, зламавши системи за допомогою запитів у Google - ЗМІ

В обвинувальному акті з 16 пунктів, поданому до окружного суду США в Ньюарку, штат Нью-Джерсі, Міністерство юстиції США звинуватило Єременка та Артема Радченка, ще одного українського громадянина, який, за його словами, залучав трейдерів до незаконної діяльності, в комп'ютерному шахрайстві та інших злочинах.

SEC подала відповідні цивільні обвинувачення проти Єременка і ще восьми підозрюваних.

Згідно з судовими документами, Єременко знаходиться на свободі з моменту пред'явлення йому в 2015 році кримінального звинувачення в крадіжці понад 150 000 закритих корпоративних прес-релізів від дистриб'юторів Business Wire, Marketwired і PR Newswire.

Раніше УНІАН повідомляв, що сайт Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України 2 та 3 листопада зазнав кібератаки.