Марк Цукерберг / REUTERS

Пропозиція розділити Facebook, WhatsApp і Instagram на окремі компанії не вирішить проблем, що стоять перед найпопулярнішою у світі соцмережею.

Про це, заявив глава Facebook Марк Цукерберг, повідомляє Громадське з посиланням на TechCrunch. На його думку, подібні кроки не підвищать безпеку соцмереж.

"Прочитавши (колонку співзасновника Facebook Кріса Хьюза - ред.), я подумав, що його пропозиція не допоможе вирішити проблеми. Я думаю, ті, хто піклується про демократію і вибори, раді мати компанію, яка, як ми, може вкладати мільярди доларів на рік у створення найсучасніших інструментів для боротьби з втручанням у вибори", - сказав Цукерберг.

Відео дня

Читайте такожThe Economist: Світ може стати кращим без Facebook

Він також заявив, що в 2019 році бюджет Facebook на безпеку перевищив весь дохід компанії, отриманий після виходу на біржу в 2012 році. "Ми можемо собі це дозволити, тому що ми побудували успішний бізнес", - наголосив Цукерберг.

Віце-президент Facebook із міжнародних справ і зв’язків з громадськістю Нік Клегг написав колонку для The New York Times, в якій також висловив думку, що нинішній розподіл Facebook недоцільний. "За успіх не можна карати. Facebook не треба дробити - над ним треба встановити контроль", - заявив Клегг.

Нагадаємо, 9 травня співзасновник Facebook Кріс Хьюз у своїй колонці для The New York Times закликав уряд США обмежити вплив Facebook і владу Марка Цукерберга. Він запропонував розділити Facebook, Instagram і WhatsApp на незалежні компанії, а також створити у США урядовий орган із контролю за технологічним ринком.

Як повідомляв УНІАН, компанія Facebook представила новий дизайн. Це найбільша зміна в зовнішньому вигляді соцмережі за останні 15 років існування. Тепер у соціальній мережі Facebook новинна стрічка тепер буде зміщена, а основну увагу буде приділено групам і особистому спілкуванню користувачів.