Росіяни оновлюють ГЛОНАСС тільки за потреби / habr.com

Більша частина космічних апаратів російської глобальної навігаційної супутникової системи ГЛОНАСС виявилися простроченими.

Про це повідомляє РИА Новости.

Читайте такожОдин з російських супутників ГЛОНАСС вийшов з ладу – ЗМІ

Відео дня

Агентство звернуло увагу на дані сайту інформаційно-аналітичного центру ГЛОНАСС, згідно з яким з 23 апаратів, які використовуються за цільовим призначенням, 13 належать до серії «Глонасс-М», виведеної у 2007-2011 роках з терміном служби сім років. Ще десять апаратів запускалися у 2012-2019 роки, з них дев'ять супутників мають термін служби сім років, а один («Глонасс-К») - десять.

Також є чотири апарати, що не використовуються за цільовим призначенням, з яких один тимчасово виведений на техобслуговування, два знаходяться в орбітальному резерві, і ще один - на етапі льотних випробувань.

Агентство відзначає, що в даний час оновлення орбітального угрупування ГЛОНАСС відбувається лише за необхідності, а на зберіганні у підприємства-виробника «Інформаційні супутникові системи» знаходяться чотири готових супутники «Глонасс-М». Ще кілька апаратів «Глонасс-К» - на стадії виробництва.