Ілюстрація / REUTERS

Компанія Apple подала на реєстрацію патент на дизайн комп’ютера-моноблока - тобто із вбудованими клавіатурою та екраном.

Заявка на відповідний патент міститься на сайті Бюро патентів і торговельних марок США, повідомляє Громадське з посиланням на The Verge.

Корпус пристрою буде виготовлений зі скла і матиме форму вигнутого листа.

Відео дня
фото uspto.gov

У патенті описується, як засоби введення (клавіатура) й виведення (дисплей) комп’ютерів iMac можна об’єднати в межах одного блоку, зробленого зі скла у формі дещо зігнутого листа. Для забезпечення стійкості ззаду створять підпірку.

Читайте такожВ Apple пояснили, чому не хочуть відмовлятись від роз'єму Lightning

The Verge відзначає, що це вперше Apple пропонує використати таку кількість скла для корпусу своїх пристроїв. "Амбітною" називають оглядачі видання ідею об’єднати всі засоби введення й виведення інформації в один блок.

Одне з креслень, що додаються до патента, показують, що майбутній iMac можна навіть буде складати для зручності транспортування.

фото uspto.gov

А ще до нього можна буде під’єднувати фірмові ноутбуки Apple MacBook.

фото uspto.gov

Раніше УНІАН повідомляв, що компанія Apple анонсувала новий 16-дюймовий ноутбук MacBook Pro. Нова модель, яку Apple без зайвої скромності називає "найкращим у світі" професійним ноутбуком, замінить собою 15-дюймову версію.