skype / Sam Azgor, Flickr.com

Про це заявив ТАСС на Петербурзькому міжнародному економічному форумі голова Роскомнагляду Олександр Жаров.

"Основний тренд розвитку інтернету в Росії - це імпортозаміщення. Нам потрібна власна національна програмна платформа, сервіси", - сказав він.

Читайте такожТворці Skype представили новий месенджер

Відео дня

Ініціативу підтримав і глава Чечні Рамзан Кадиров

"Головна проблема - безконтрольність. Люди спілкуються через ресурси, які знаходяться за кордоном: ті ж Twitter, Skype - вони не наші. Ми не бачимо, що там відбувається, і тут мова не про тотальний контроль. Потрібно розуміти, що ми живемо у вільній країні, у вільному світі. Але так не може бути, що спецслужби, слідчі позбавлені можливості проводити повноцінні слідчі заходи, через те, що їм просто не надають доступу до інформації", - сказав Кадиров.

Як повідомляв УНІАН, один із засновників популярного месенджера Skype Янус Фріїс представили нову розробку - месенджер Wire.

Розроблений фахівцями Apple, Skype, Nokia і Microsoft, і доступний для звичайних ПК, планшетів і смартфонів, месенджер Wire дозволяє обмінюватися повідомленнями, фотографіями, аудіо - і відеофайлами, а також здійснювати голосові дзвінки. Функцію відеоконференції творці обіцяють додати пізніше.