Ілюстрація / REUTERS

Дочірня біотехнологічна компанія найбільшої тютюнової компанії «Бритіш Американ Тобакко» (British American Tobacco - BAT) в США працює над створенням вакцини проти COVID-19 на основі динамічного тютюну і зараз проводить доклінічні дослідження.

Читайте такожКитайські науковці почали випробовувати вакцину від коронавірусу на гризунах

У повідомленні прес-служби сказано, що в розробці потенційної вакцини проти коронавірусу використовується технологія динамічного тютюну, тривають доклінічні дослідження. Рослина має потенціал для більш швидкої і безпечної розробки вакцини порівняно з традиційними методами.

Відео дня

«BAT сподівається, що за підтримки партнерів і урядових установ зможе виробляти від 1 до 3 мільйонів доз вакцини щотижня, починаючи з червня», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вакцина розробляється з використанням запатентованої BAT технології швидкозростаючих рослин тютюну, яка має ряд переваг перед традиційними методами виробництва вакцин. Зокрема, вона потенційно безпечніша через те, що рослини не містять хвороботворних мікробів, що викликають захворювання у людини. Також вона швидша, так як елементи вакцини акумулюються в рослинах тютюну набагато швидше - за 6 тижнів проти кількох місяців при використанні традиційних методів. Вакцинні препарати компанії залишаються стабільними при кімнатній температурі, а також мають потенціал для забезпечення ефективної імунної відповіді від разової дози.

За інформацією прес-служби, компанія є комерційною організацією, але має намір працювати над проектом з розробки вакцини проти COVID-19 на неприбутковій основі.

Як повідомляв УНІАН, у середині березня Канадська фармацевтична компанія Medicago оголосила про випуск життєздатного кандидата на вакцину проти вірусу COVID-19, що є першим кроком до розробки вакцини проти коронавірусу. Після проходження випробування на безпеку вакцина може бути протестована на людях в липні-серпні 2020 року.

На даний момент в світі не існує вакцини проти вірусу COVID-19.

Читайте також: