Фото Роскосмос

Про це з посиланням на представника Роскосмоса повідомляє РИА Новости.

"Експрес-АМ8" доставлений на розрахункову орбіту, і пізніше буде поступово переведений в розрахункову точку стояння на геостаціонар", — зазначив співрозмовник агентства.

Як відомо, "Експрес-AM8" — новий російський космічний апарат середньої розмірності, розроблений ВАТ "Інформаційні супутникові системи" імені М. Ф. Решетньова" (ВАТ "ІСС") за замовленням національного оператора супутникового зв'язку ФГУП "Космічний зв'язок" (ГПКС).

Відео дня

Читайте такожУ Росії збитки від невдалого пуску "Протона" оцінили в $880 тисяч

Зазначається, що "Експрес-АМ8" створений на базі сучасної платформи "Експрес-1000HTB". Обладнання платформи розміщено на сотопанелях, які у свою чергу кріпляться на ізогридну ("вафельну") центральну трубу. На платформі застосовуються сонячні батареї на основі трехкаскадных арсенід-галієвих фотоперетворювачів, літій-іонні акумуляторні батареї Saft VES 180 (виробництва французької компанії Saft) і стаціонарні плазмові двигуни СПД-100 для здійснення корекції по довготі і широті. Однією з особливостей платформи є комбінована система терморегулювання, де застосовується повністю резервований рідинний контур.

Маса космічного апарату "Експрес-АМ8" становить близько 2100 кілограмів. Супутник оснащений 42 активними транспондерами, які працюють в C-, Ku - і L-діапазонах частот, і розрахований на п'ятнадцять років активного існування на орбіті.