зеленый чай / Фото: lenta-ua.net

Така одна з 16 офіційних рекомендацій місцевим жителям, опублікованих Радою з охорони здоров'я Нідерландів - незалежним науковим органом, що консультує парламент, пише "Навколо світу".

Читайте такожТемний шоколад і зелений чай найкраще підвищують концентрацію уваги

Щоденне вживання трьох-п'яти чашок напою знижує кров'яний тиск, зменшує ризик діабету, інсульту і інших серцево-судинних захворювань, заявляють дослідники. За їх спостереженнями, протягом останніх 10 років в різних наукових роботах зустрічаються дані виключно про користь чаю для здоров'я.

Відео дня

У своїх рекомендаціях вчені окремо підкреслюють, що чай обов'язково повинен бути чорним або зеленим. Вживання різних трав'яних чаїв не враховується.

Між тим цей напій дуже популярний в Нідерландах. Діти, починаючи з чотирьох років п'ють спеціальний дитячий чай під час ланчу, додаючи туди молоко.

За даними ресурсу Tea Advisory Panel, що надає інформацію про наукові відкриття, пов'язані з чаєм, цей напій також знижує ризик розвитку раку грудей і порожнини рота і підтримує еластичність артерій. Згідно з останніми дослідженнями неврологів, чорний і зелений чайполіпшують мозкову активність, стимулюючи її протягом години після вживання.

Нагадаємо, раніше американські вчені з'ясували, що зелений чай у поєднанні з шоколадом значно підвищує концентрацію уваги.